Sadakat Treni yolcuları buluşuyooor

Geçen Ağustos ayı sonunda İstanbul’dan özel bir tren Batman’a gitmişti. Hasankeyf’e Sadakat treninin 350 yolcusu, Ilısu Barajı’nın yapılmasına karşı çıkmak amacıyla bu yolculuğu gerçekleştirmişti. “Türkiye doğasının yok oluşunu durdurmak için bir imza atarak siz de söz alın” sloganıyla doğaya sahip çıkan Doğa Derneği üyeleri de Sadakat Treni yolcusu.


Buluşmada konuşmacı olarak Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, Doğa Derneği Genel Müdürü ve Atlas Dergisi Doğa Editörü Güven Eken ve İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı Başkanı. Profesör  Mehmet Özdoğan konuşmacı olarak katılacak. Özcan Yüksek, Sadakat Treni ve etkilerinden, Güven Eken, Ilısu Barajı’nın güncel durumundan ve Mehmet Özdoğan ise koruma mı yatırım mı karşıtlığı yerine bunların birbiri ile bütünleştiren çağdaş yaklaşımlar geliştirme yöntemlerinden bahsedecek.


Buluşmada ayrıca Sadakat Treni film Gösterimi ve Atlas Dia Gösterisi yer alacak. Saat 16’dan sonra Tren yolcularından bir müzik grubunun dinletisi yer alacak.


AYRINTILI BİLGİ İÇİN: Gökmen Yalçın, Doğa Koruma Politikaları Koordinatörü
Doğa Derneği – www.dogadernegi.org
Tel: 0 312 448 05 37  Faks: 0 312 448 02 58

1026220cookie-checkSadakat Treni yolcuları buluşuyooor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.