Büyük Koalisyon sözleşmesi tamam

Alman Haber Ajansı (DPA), SPD, CDU ve CDU’nun Bavyera eyaletindeki kardeş parti konumundaki CSU’nun, genel seçimlerden yaklaşık iki ay sonra bir koalisyon sözleşmesi metni üzerinde anlaşma sağladıklarını belirtti.

Yaklaşık 130 sayfalık sözleşmenin ayrıntıları konusunda daha sonra bilgi verileceği kaydedildi. Bu parti liderlerinin, yarın bu konuda bir açıklama yapmaları bekleniyor.

MERKEL: SÖZLEŞMESİ ALMANYA İÇİN ŞANS’ 
 
Almanya’da Başbakan olması beklenen Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, SPD ile üzerinde anlaşmaya vardıkları koalisyon sözleşmesinin, Almanya için gerçek bir fırsat olduğunu söyledi.

Merkel, Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Edmund Stoiber, SPD Genel Başkanı Franz Müntefering ve SPD Genel Başkanı olması beklenen Brandenburg Eyaleti Başbakanı Matthias Platzeck ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Merkel, koalisyon sözleşmesi üzerinde anlaşma sağladıklarını belirterek, ”Koalisyon sözleşmesi Almanya için gerçek bir şans” dedi.

SPD ile anlaşmaya vardıkları için çok mutlu olduğunu ve karşılıklı güvenin mevcut olduğunu ifade eden Merkel, çoğu konuda zorluklar olmasına rağmen, bunları aşmayı başardıklarını söyledi.

1118040cookie-checkBüyük Koalisyon sözleşmesi tamam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.