SADAT YK Başkanı Tanrıverdi: Kılıçdaroğlu keşke randevu alsaydı

Kılıçdaroğlu’nun “Terörist yetiştiren kurum” diyerek önüne gittiği SADAT’ın yönetim kurulu başkanı Tanrıverdi şirket hakkındaki iddiaları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Paramiliter yapı” ve “Terörist yetiştiren kurum” diyerek önüne gittiği ve “seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır” ifadeleriyle uyarıda bulunduğu Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi iddiaları yanıtladı.

Halk TV’de canlı yayına konuk olan Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu’nun iddialarını reddetti.

Melih Tanrıverdi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • SADAT, Türkiye’ye dost ve müttefik ülkelere savunma ve güvenlik alanında, ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatlarına yönelik özel stratejik danışmanlık hizmetleri, özel askeri eğitimler ve donatım hizmetleri verilmek üzere kurulmuş bir ticari şirkettir. SADAT, kurulurken ne yapacağını detayları ile yazmış. İzin başvurusunu yapmış. Yasal engel olup olmadığı aylarca incelenmiş.
  • 60 civarı ülkeye hizmet teklifleri verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye’ye hiç hizmet paketimiz olmadı. Suriye’deki muhaliflerine bir donatı hizmetimiz de olmadı. Hangi devlete hangi hizmeti verdiğimizi sır olduğu için açıklamıyoruz.
  • Biz Suriye’ye gitmedik ve Suriye’de kimseyi yetiştirmedik. Eğitim paketlerimiz var. Yurtdışından birimler gelsin biz burada eğitim verelim istedik. Fakat Türkiye’de mevzuat TSK dışından herhangi birimin Türkiye’ye gelip eğitim almasına izin vermiyor. O yüzden bizim ne Türkiye’de ne de yurtdışında herhangi bir yerde eğitim kampımız yok. Eğitimlerimizi ülkelerin kendi tesislerinde veriyoruz.
  • Gayrinizami eğitim Türkiye’de vermiyoruz. Paketlerimiz var. Bu eğitimler silahlı kuvvetlere ve polislere verilecek bir eğitim paketi. Bugün Rusya Ukrayna’yı işgal etti. Ukrayna’nın silahlı kuvvetlerini vurdu, sivilleri öldürdü. Ukrayna şu an meşgul yerlerde gayrinizami harp faaliyeti yürütüyor. Zamanında İngiltere, Ukrayna’ya vermişti. Ülkeler barış dönemlerinde bu hazırlıklarını yaparlarsa; işgale maruz kaldıkları takdirde başarılı olma şansları atacaktır.
  • Kemal Bey keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde.
  • Sedat Peker bir itirafta bulunuyor. Kendi götürdüğüm tırların içinde bu malzemeler vardı. Bir kısmını El Nusra’ya teslim edildi.
  • Biz Suriye muhalefeti ile El Nusra ile terör örgütleri ile çalışmadık, çalışmayız. Özgür Suriye Ordusu da dahil. Eğer Sedat Peker ‘ben bunları götürdüm’ diyorsa bu onların problemi. Sedat Peker, SADAT’tan randevu talep ediyordu. Randevu talebini kabul etmedik. Davet etti, davetini kabul etmedik.
  • ‘Bir düğüne davetliyim risk almak istemiyorsanız orada görüşelim’ dedi. Bunları kabul etmedik. Geçen sene yaptığı iddialardan sonra şunu anladık. Birileri gitmiş Sedat Peker’e biz SADAT’tanız demiş. O da doğruluğunu teyit etmek için bizi aramış. Doğruluğunu teyit etmeyince iddianın peşini bırakması gerekiyordu. Ama o buna devam etmiş. Kim yapmıştır bunu? O dönem FETÖ çok aktifti. FETÖ Sedat Peker’i aldattı diye düşünüyorum.

Tanrıverdi’nin bu iddilarının ardından Peker’in açıklamalarını yapmak için kullandığı “Deli Çavuş” isimli sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı.

“Öncelikle şunu bilmen lazım! Sedat PEKER’i kimse kekleyemez!” ifadelerinin kullanıldığı açıklamalarda, “Sadat’ın sivil ayağını temsil eden Sabri Balaban’ın yanıma kaç kere geldiğinin HTS kayıtlarını çıkartı, kaç kere telefonla görüştüğümüzün HTS kayıtlarını çıkartın, Sadat başkanı Adnan Tanrıverdi ile telefonla görüşmüş müyüm, görüşmemiş miyim? Telefon HTS kayıtlarını çıkartın” denildi.

SADAT NEDİR?
Türkiye’de uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirket olduğu belirtilen ve eski TSK mensuplarının görev aldığı Sadat, askeri ve “iç güvenlik” yani “terörle mücadele” alanında danışmanlık ve eğitim hizmeti veriyor. Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitimi veren şirketin, kursları arasında “Gayri Nizamı Harp” ve “Keskin Nişancılık” gibi başlıklar da dikkat çekiyor. “Kara Harekatı”, “Keskin Nişancılık”, “Koruma”, “Tahrip”, “Gayri Nizami Harp”, “İleri Tek Er Muharebe”, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, “Tank / Zırhlı Araç Avcılığı” gibi kurs eğitim paketleri bulunuyor.

2607380cookie-checkSADAT YK Başkanı Tanrıverdi: Kılıçdaroğlu keşke randevu alsaydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.