Saldırgan ‘Ülkücüyüm’ dedi…

Danıştay’da bu sabah uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat etti.


Özbilgin’in cenazesi yarın Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek. Özbilgin için ilk tören, emekli vali olması nedeniyle, saat 14.30’da İçişleri Bakanlığı önünde yapılacak. Saat 15.30’da da Danıştay’da tören düzenlenecek.


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik saldırının, biçimine bakıldığında kişisel bir husumetten kaynaklanmadığının anlaşıldığını belirterek, ”Bu saldırıların kurumlarımıza yönelik olmayıp Cumhuriyetimize, özellikle Cumhuriyetimizin değiştirilemez olan demokratik ve laik niteliğine yönelik olduğu anlaşılmaktadır” dedi. 


Gözaltında tutulduğu Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen saldırganın üzerinden, İstanbul Barosu’na kayıtlı, 1977 Bingöl Kığı doğumlu ”Alparslan Arslan” adına düzenlenmiş avukat kimliği çıktı. Glock marka silahın kullanıldığı saldırı sonrası, olay yerinde 5 adet mermi kovanı bulunduğu öğrenildi.


“ÜLKÜCÜYÜM” DİYE TANIMLADI


Saldırganın, dün de aynı saatlerde Danıştay 2. Daire Başkanlığına geldiği ve başkanın odasının kapısını zorladığı, görevlilerin polise haber vermesi üzerine burayı terk ettiği belirtildi.   


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından sorgulanan Arslan’ın ”kendisini ülkücü olarak tanımladığı”, ”türban olaylarından etkilendiğini” ileri sürdüğü öğrenildi. Saldırganın ”olayı münferit olarak gerçekleştirdiğini ve herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını ısrarla vurguladığı” bildirildi.


POLİS İKİ KİŞİYİ DAHA ARIYOR  


Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan avukat Alparslan Arslan’ın arabasında, 14’lü bir silahın yanı sıra Başkan ve üyelerin fotoğraflarının yer aldığı gazete kupürü çıktığı bildirildi. Arslan’la bağlantısı olduğu belirtilen 2 kişinin de arandığı kaydedildi. Açık kimlikleri tespit edilen iki kişinin Arslan’la birlikte İstanbul’dan mı geldikleri ya da bu kişilerin Arslan’ın eyleminden önce telefonla mı konuştukları konusunda bir açıklama yapılmadı.


SALDIRIDA KULLANILAN TABANCA ”TEMİZ” ÇIKTI   


Gözaltındaki Alparslan Arslan’ın saldırıda kullandığı bildirilen glock marka tabancanın balistik incelemede her hangi bir olayda kullanılmadığı belirlendi.


Arslan’ın kullandığı arabada bulunan 14’lü tabancanın da balistik incelemeye alındığı ve çalışmaların devam ettiği kaydedildi.


FOTOĞRAF: Olayda yaşamını yitiren 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin

1030280cookie-checkSaldırgan ‘Ülkücüyüm’ dedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.