Saldırıya 9 gözaltı

Terör ve örgütlü suçlara bakmakla görevli özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü geniş çaplı soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyonlar düzenleniyor.


Operasyonlar kapsamında şu ana kadar patlayıcıları bırakan terörist ya da teröristlerle bağlantıları olabileceği şüphesiyle 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorgu ve işlemlerinin sürdüğü, operasyonların devam ettiği bildirildi.


İŞİN GEREĞİ NEYSE O YAPILIYOR


İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki İl Emniyet Komisyonu Toplantısına katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Toplantının gündeminde, saldırının önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Güler, gazetecilerin gözaltılara ilişkin soruları üzerine, şu anda söylenecek bir şey olmadığını söyledi. Güler, ''İşin gereği neyse o yapılıyor. Onun için şu anda yapacağımız bir açıklama yok'' dedi.
Bir gazetecinin, ''teröristin kimliğinin belirlendiği ve İstanbul'dan kaçtığı söyleniyor'' ifadesi üzerine Güler, ''Böyle bir yorum yok. Böyle bir çalışma yok. Elbette ki bir örgüt işi olduğunu söyleyebilirim ama bizim size şu aşamada söyleyeceğimiz hiçbir şey yok'' diye konuştu.

1063800cookie-checkSaldırıya 9 gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.