Salgın ve kasırga sarsmaya devam ediyor

Hindistan’ın kuzeyinde temmuz ayında baş gösteren ensefalit salgınında şimdiye dek, çoğu çocuk binden fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ülkenin en büyük eyaleti Uttar Pradeş’in sağlık hizmetleri idaresi genel müdürü O. P. Singh, ”son olarak en az 15 çocuğun öldüğünü, bununla şimdiye dek ölenlerin sayısının 1015’i bulduğunu” belirtti.

Singh, aynıca halen en az 300 kişinin hastanede tedavi gördüğünü belirterek, hastanelerin çok kalabalık olduğunu ve hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi için gerekli olanakların bulunmadığını söyledi.

Sağlık yetkililerine göre, hastalığın baş göstermesinden bu yana 4 bin 400’den fazla ensefalit vakası tespit edildi.

Sivrisinekler aracılığıyla bulaşan virütik bir enfeksiyon olan ensefalitin belirtileri arasında, yüksek ateş ve baş ağrısı bulunuyor.

ORTA AMERİKA ÜLKELERİNDE ÖLÜ SAYISI 231’E YÜKSELDİ 
 
Öteyandan Stan kasırgasının vurduğu Orta Amerika ülkeleri ve Meksika’da ölü sayısı 231’e yükseldi.

Guatemala Sivil Savunma Kurumu sözcüsü Benedicto Giron, kurtarma görevlilerinin turistik Santiago Atiltan kasabasında meydana gelen toprak kaymasında toprak altından 40 kişinin cesedini çıkardıklarını, Deniz Kuvvetleri yetkilileri de deniz kıyısındaki küçük bir köyde meydana gelen toprak kaymasında 20 kişinin öldüğünü açıkladılar.

Guatemala’da toprak altından çıkarılan bu cesetlerle birlikte Orta Amerika ülkeleri Guatemala, Nikaragua, Honduras, El Salvador ve Kostarika ile Meksika’da ölü sayısı böylece 231’e çıkmış oldu.

1115550cookie-checkSalgın ve kasırga sarsmaya devam ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.