Sandy’nin faturası 45 milyar dolar

Financial Times’a göre ABD ve Kanada’da en az 40 kişinin ölümüne neden olan fırtına milyarlarca dolarlık kayba yol açtı.

Sekiz milyon kişiyi elektriksiz bırakan Wall Street ve Manhattan’ın bazı bölgelerinde su baskınlarına neden olan fırtına yüzünden iki gündür kapalı olan New York borsasının bugün açılması planlanıyor.

Ancak Daily Telegraph’a göre New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kentin tümüne elektrik verilmesinin en az üç, metronun tekrar çalışmaya başlamasının da dört gün alabileceğini açıkladı.

‘Fatura 45 milyar dolara çıkabilir’

Guardian ise fırtınanın Amerikan ekonomisine maliyetinin 45 milyar doları bulabileceğini, bu rakama zararın yanı sıra, iş kayıplarının da dahil olduğunu belirtiyor.

Sandy fırtınasının geçen yılki Irene kasırgasından daha büyük bir yıkıma yol açtığına dikkat çeken gazete, gerçek bilanço için iki hafta beklemek gerekeceğini ancak felaketin yılın son çeyreğinde, Amerikan ekonomisinin yakaladığı büyüme ivmesine sekte vurabileceğini kaydediyor.

Guardian felaketin 6 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine olası etkilerini de değerlendiriyor.

New York valisi Andrew Cuomo elektrik şebekesini çökerten ve tünellerin kapanmasına neden olan su baskınlarıyla ilgili olarak yeterince hazırlık yapılmadığını söylerken, Guardian Başkan Barack Obama’nın felakette gösterdiği performansın övgü aldığını aktarıyor.

Gazete, Obama’nın rakibi Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’nin fırtına nedeniyle ara verdiği seçim gezilerine tekrar başlayarak risk aldığına dikkat çekiyor.

AÇIK GAZETE: Fırtınanın ABD’ye faturası 45 milyar dolar olduğu ve ABD ekonomisine darbe vuracağı öngörülüyor. Ne yazık ki fırtınanın masum insanları etkilediği düşünülünce bu “darbe”ye sevinemiyoruz… Madalyonun diğer yüzü ise ABD bu darbeyi telafi etmek için daha çok silah satmaya ve savaş çıkarmaya çalışacak… Fırtına herkesi etkileyecek…

1362410cookie-checkSandy’nin faturası 45 milyar dolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.