‘Saunacı gazeteyi protesto edin’

Fuhuş yuvasına dönüşen bazı sauna ve yerel basındaki sauna reklamlarına karşı kampanya başlatan sivil toplum örgütlerdinin kadın grupları, Woddgreen’de protesto eylemi yaptı.


Woodgreen Green Lanes’teki kütüphane önünde pazar günü saat 12’de gerçekleşen eylemi; GİK DER Kadın Komisyonu, ATİK Yeni Kadın Grubu, ROJ Kadın Meclisi ve YÇKM’li Kadınlar ortaklaşa düzenledi. Protesto eylemine katılan 50’ye yakın kadın bildiri dağıttı ve “Kadına yönelik medya terörüne son” sloganını attılar.


Protesto sırasında yapılan açıklamanın bir bölümü şöyle:


“İngiltere’de yaşayan biz Kürt, Türk, Kıbrıslı Türk göçmen kadınlar, Londra’da Türkçe yayın yapan toplam 7 gazete ile Kasım ayından bu yana yüzyüze ve telefonla (biri hariç) görüşmeler yapılmış, taleplerimiz iletilmiştir. Ancak gelinen aşamada tüm çabalarımıza rağmen adını veremeyeceğimiz gazeteler bu ısrarlı tutumlarını sürdürmektedir. Çıkar ilişkilerini toplumumuzdaki kirlenmeden öncelikli gören bu gazetelerin toplumumuza zarar verdiğine inanıyor ve bu gazeteleri okumamaya, ilan vermemeye, dükkan ve işyerlerinizde bulundurmamaya, dağıtımını üslenmemeye, etkinliklerinize davet etmemeye, telefon faks ve e-maillerle protestolarınızı büyütmeye, boykot eylemimizi desteklemeye çağırıyoruz…”


İLGİLİ HABERLER:


Sauna ve reklamlarına okur tepkisi…
Sauna ve reklamlarına karşı tepki büyüyor…
GİK-DER’den ‘sauna’ reklamlarına karşı kampanya…


AÇIK GAZETE: Kadınların haklı eylemini destekliyor ve bütün okurlarımızdan bu haklı kampanyaya katılmasını istiyoruz…

798860cookie-check‘Saunacı gazeteyi protesto edin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.