Savaş suçlusu generale tutuklama

İngiltere’ye giden Almog, İngiliz polisinin Terörle ve Savaş Suçları ile Mücadele Birimi tarafından tutuklanabileceğini öğrenince, geldiği uçaktan inmeyip İsrail’e geri döndü.
Almog’un tutuklanması kararı, bir avukatlık bürosunun talebi üzerine Londra’daki yargıç Timothy Workman tarafından alındı. Talebin gerekçesinde, Gazze’deki Refah’ta Filistinlilere ait bir evin yıkılması gösterilirken, Almog’un karıştığı öne sürülen 3 olayın daha soruşturulduğu bildirildi.


Bu olaylar şöyle sıralandı:


3 Mart 2003’te, 9 aylık hamile Filistinli Nuha El Makadam’ın öldürülmesi, Gazze’de 30 Aralık 2001’de 3 Filistinlinin öldürülmesi, Daraj mahallesinin bombalanarak, Hamas’ın askeri liderlerinden Salah Şehadeh ile 14 Filistinlinin öldürülmesi.


Öldürülen Filistinlilerin yakınlarını temsil eden İngiltere’deki “Hickman ve Rose” adlı insan hakları konusunda uzman avukatlık firması, Almog’un İngiltere’ye geleceğini öğrenince tutuklanması için harekete geçti ve Gazze’deki Filistin İnsan Hakları Merkezi ile ortaklaşa çalışarak belgeleri topladı. 

783550cookie-checkSavaş suçlusu generale tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.