‘Seçmen faşist BNP’ye mi kayıyor?’

The Independent on Sunday’a göre, İngiltere Çalışma Bakanı Margaret Hodge, beyaz İngiliz seçmenin göçmenlik ve iltica politikaları nedeniyle Yeni İşçi Partisi’ne öfke duyduğunu ve BNP’ye kaydığını söyledi.


Gazete Hodge’un, seçim bölgesi olan doğu Londra’daki Barking’de seçmenin 10’da 8’inin BNP’ye oy verebileceğini söylediğini aktardı.


Seçmen eğilimindeki değişimde ilk sonuçlarının önümüzdeki ay yapılacak yerel seçimlerde ortaya çıkacağını belirten Hodge, ‘Beyaz İngiliz seçmen, oturacak sosyal konut, devlet yardımı ve benzeri imkanlara ulaşamazken, göç ve iltica yoluyla ülkeye gelmiş azınlıkların bu imkanlara rahatlıkla ulaşabildiklerini görüyor; bu da seçmende öfke yaratıyor’ diye konuştu.


The Independent on Sunday Çalışma Bakanı Margaret Hodge’un, bir zamanlar BNP’ye oy verse bile bundan utanan seçmenin, artık bunu gururla dile getirmesinin tehlikenin büyüklüğüne işaret ettiğini aktardı.


Gazeteye göre, Bakan Hodge Başbakan Tony Blair ve kabine arkadaşlarını, “Daha önce hiç bu kadar tehlikeli bir noktada olmamıştık; seçmen açıkça aşırı sağ söylemlerde bulunan partilere kredi vermeye hazırlanıyor” diye uyardı…

790150cookie-check‘Seçmen faşist BNP’ye mi kayıyor?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.