Serdar Denktaş, Münih’te AB’ye çattı

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Türklere verilen sözlerin havada kaldığını vurguladı. “AB verdiği sözleri tutmadı. ‘Kıbrıslı Türkler dışarıda, soğukta bırakılmayacak, izolasyonlar kalkacak’ dedi. Ancak Kıbrıslı Türkler hala daha izolasyon altında” şeklinde konuşan Denktaş, izolasyonun kaldırılması çabalarında bir ilerleme olmayışı bir yana, Rum tarafının Avrupa Birliği’ni kullanarak, izolasyonun daha da kuvvetlendirilmesi ve kalıcı hale gelmesi için uğraş verdiğine dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Denktaş, Alman üst düzey yetkililerle resmi temaslarda bulunmak ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşmeler yapmak amacıyla geldiği Münih’te Avrupa Parlamentosu Milletvekili Wolfgang Kreissel Dörfler ile görüştü.

Görüşmeye, Türkiye’nin Münih Başkonsolosu Abdurrahman Bilgiç, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk ve Dış Türkler Müdürü Kemal Gökeri , KKTC’nin Bavyera Eyaleti Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi, KKTC’nin Bavyera Fahri Temsilcisi Alman Uli Piller ve Alman-Türk Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç katıldı.
Denktaş, SPD (Avrupa Sosyal Demokrat Parti)’den Milletvekili olan Dörfler ile görüşmesi öncesinde basına yaptığı açıklamada, referandumdan sonra gelişen süreç içerisinde Kıbrıslı Türklerin hala daha izolasyon altında olduğu gerçeğini başta AB üyesi ülkeler olmak üzere uluslararası topluluğa anlatma ve yapılan haksızlığı görmelerini sağlama konusunda kararlı olduklarını söyledi.
 
Referandumda Annan planına “hayır” demesine karşın AB’ye “yarım ülke” olarak giren Rum tarafının birlik yasalarını ve üye ülkeleri kendi milli çıkarları doğrultusunda kullanarak Kıbrıslı Türklere haksız yere uygulanan izolasyonun daha da güçlenmesi için uğraş verdiklerini ifade eden Denktaş, “Biz bu gerçeğin görülmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu gerçek görülmeli ki bir süre sonra Kıbrıs konusunda başlatılacak yeni bir sürecin aleyhimize dönmesini engelleyebilelim” şeklinde konuştu.

AB’nin verdiği sözleri tutmamasından dolayı tepkisini de ortaya koyan Denktaş, “AB verdiği sözleri tutmadı. ‘Kıbrıslı Türkler dışarıda, soğukta bırakılmayacak, izolasyonlar kalkacak’ dedi. Ancak Kıbrıslı Türkler hala daha izolasyon altında” şeklinde konuştu.

1116800cookie-checkSerdar Denktaş, Münih’te AB’ye çattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.