Sivil toplum ‘kaynak bulma’yı tartışacak

Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi’nin eşgüdümünde düzenlenen Sivil Toplum Örgütlerinin Avrupa Birliği sürecindeki durumlarının tartışılacağı buluşmaların beşincisi 17 Mayıs’ta. Çok sayıda STÖ’nün katılacağı buluşmada, ‘kaynak bulma’ konusu masaya yatırılacak.

Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi’nin eşgüdümünde düzenlenen Antalya Sivil Toplum Buluşmaları sürüyor. “Sivil Toplum Kuruluşları’nın Dünü Bugünü Yarını” başlığıyla ilki 22 Mart’ta gerçekleşen proje kapsamında bu güne kadar; Yerelleşme, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları, Avrupa Birliği Uyum Süreci ve Sivil Toplum Kuruluşları, Projeler, Projecilik Tuzağı ve Sivil Toplum Kuruluşları gibi başlıklar ele alındı. 17 Mayıs’ta beşincisi gerçekleştirilecek olan buluşmada, ise ‘AB sürecinde ‘Kaynak Bulma ve Sivil Toplum Kuruluşları’ konusu tartışılacak. Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek etkinliğe çok sayıda STÖ temsilcisi katılacak.

ETİK ANLATILACAK

Antalya Valiliği AB Projeleri Genel Koordinatörü Fatma Akay,  proje kapsamında, katılımcılara Sivil Toplum Örgütlerinin Avrupa Birliği sürecindeki durumları, medya ile bağlantıları, yapılanma biçimleri ve etik gibi  genel  başlıklar  altında  bilgiler verileceğini  ayrıca  katılımcılarla  birlikte atölye çalışmaları gerçekleştirileceğini belirtti.

YEREL KAYNAKLA GELEN HAREKET

Projenin en önemli özelliğinin, dışarıdan hiçbir fon kullanılmadan tamamen Antalya ölçekli  kurum ve STÖ’lerin desteği ile gerçekleşmesi olduğunu açıklayan Akay, çalışmanın tabandan gelen bir hareket olarak daha önceki benzer eğitimlerden ayrıldığının altını çizdi. Akay, Ankara, İstanbul gibi farklı kentlerden ve kuruluşlardan gelen konuşmacılarla zengin bir deneyim ve birikim sunan oturumların sonunda tüm eğitimlerin Valilik AB Projeleri Merkezi tarafından kitap olarak yayınlanacağını ve tüm yerel ve ulusal düzeyde tüm sivil toplum kuruluşlarının paylaşımına sunulacağını belirtti. 

Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi’nce yürütülen projeye; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya İl Özel idaresi, Antalya Sivil Toplum Gönüllü Kuruluşları Güç Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu, Antalya Kent Müzesi, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği gibi kuruluşlar destek veriyor.

 

 

1171690cookie-checkSivil toplum ‘kaynak bulma’yı tartışacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.