Sünni liderin hedefi yabancı direnişçi

İngiltere’nin ciddi pazar gazetesi The Sunday Telegraph Iraklı Sünni lider Şeyh Osama Cadan’ın silahlarını yabancı asilere çevirdiğini yazdı.


Gazeteye göre; Bağdat’ın batısındaki bir aşiretin reisi ve zamanında Saddam Hüseyin’in istihbarat servisinde görev yapmış olan Şeyh Osama Cadan, ABD işgaline karşı çıkan ve işgal gücüne Irak’ı Iraklılara bırakıp çekilme çağrısı yapmasına karşın Ebu Musab ez Zerkavi’nin adamları başta olmak üzere ABD’lilere karşı savaşmak için ülkeye dışardan girenlere de savaş ilan etti.


DÖNÜM NOKTASI UMUDU


Şeyh Osama Cadan’ın kararında özellikle Ramadi’de 70 Sünninin ölümüne neden olan bombalı saldırının neden olduğunu belirten gazete, ABD önderliğindeki güçlerin bunun direnişle mücadelede bir dönüm noktası olmasını umduklarını aktardı.


Şeyh Cadan’ın adamlarının, direnişe katılmak üzere Suriye’den Irak’a giriş yapan 300 kişi yakalayıp öldürdüklerini söylediğini yazan gazete, bu rakamın yetkililerce doğrunamadığını da belirtti.


SUİKASTTAN KURTULDU


Gazete, Sünni aşiret reisinin kendisinin de suikast girişimlerine hedef olduğunu, bir kez aracının geçtiği sırada yola konan bir bombanın patlatıldığını, bir kez de aracına otomatik silahla ateş açıldığını yazdı.


The Sunday Telegraph, bu saldırılar ardından, savunması daha kolay olduğu için Bağdat yakınındaki bir villaya taşınan aşiret reisinin, on üç araçlık bir koruma ordusuyla seyahat ettiğini de yazdı.

790140cookie-checkSünni liderin hedefi yabancı direnişçi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.