‘Sınır ötesine operasyon yok’

Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için Çek Cumhuriyeti’ne hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ”sınır ötesi harekata ilişkin bir istihbarat paylaşımı olup olmayacağı” sorusuna, ”Bu da bir istihbarattır. Mümkün mertebede istihbarat almak istiyorsunuz ama o istihbaratı ben veremem” yanıtını verdi.


”Sınır ötesi operasyon”a ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, ”Şu anda güvenlik güçlerimiz; Bölgede, kendi ülkemizin sınırları içerisinde, bildiğiniz gibi tüm hassasiyetleriyle, bölgedeki tedbirler çerçevesi içerisinde operasyonlarını sürdürüyor. Fakat sorduğunuz sorunun cevabı olarak söyleyeyim; Sınır ötesi herhangi bir operasyon söz konusu değildir. Ve bu operasyonlar noktasındaki tavrımız; Her şeyden önce burada silahların bırakılmasına yöneliktir” dedi.


Sınır ötesi operasyonla ilgili olarak, ”tam bir mutabakat” içerisinde Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleriyle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ”Oralarda herhangi bir aksama bile söz konusu değildir. Amerika seyahatinden sonra bildiğiniz gibi oluşturulmuş bir sistem, bir koordinasyon vardır ve şu anda bu da çalışmaya başlamıştır” diye konuştu.


ERDOĞAN ÇEK CUMHURİYETİ’NDE


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere özel ”ANA” uçağı ile saat 01.45’te Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a geldi. Erdoğan, Old Ruzyine Havaalanında Prag Büyükelçisi Koray Targay ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.


Erdoğan’la birlikte eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da Prag’a geldi. 

1050690cookie-check‘Sınır ötesine operasyon yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.