Sosyalist Ent.'den CHP'ye destek

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan Sosyalist Enternasyonal (SE) 23'üncü Genel Kurul toplantısı sona erdi. Genel Sekreter Luis Ayala, ''Türkiye'deki iç gelişmelere bakılırsa, burada olmaları şaşırtıcı olurdu. CHP üyemizdir ve üyemiz olmaya devam ediyor'' dedi.


SE Başkanı Yorgo Papandreu, toplantının ardından Genel Sekreter Luis Ayala ile düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.


Türkiye'deki gelişmeleri izlediklerini söyleyen Yunanistan'daki PASOK partisinin lideri olan Yorgo Papandreu, "Türkiye'de siyasi meselelere yargının karışması olasılığına ilişkin bir endişe var. Yunan hükümetini bu alanda dikkatli tutum alınması yönünde uyarmıştım" dedi.


Ayala da Türkiye'nin Genel Kurul toplantısında ele alınmadığını, ancak gelişmeleri izlediklerini belirtti.


CHP'nin toplantıya katılmamasının kendi kararıolduğunu kaydeden Ayala, "Türkiye'deki iç gelişmelere bakılırsa, burada olmaları şaşırtıcı olurdu. CHP üyemizdir ve üyemiz olmaya devam ediyor. Bu kez burada olmamaları kendi kararlarıdır" diye konuştu.


Toplantıda, iklim değişikliği, göç konusunun insani yüzü, artan gıda fiyatları ve fakirliğin ortadan kaldırılması gibi günümüzün önemli konularının ele alındığını kaydeden Papandreu, SE'nin iklim değişikliği konusunda oluşturulacak politikalar alanında öncülük edeceğini, bu konunun gezegenin yaşamını sürdürebilmesi noktasında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Öte yandan, sonuç bildirisinde Kıbrıs konusuna da değinilerek, bu konuda daha önce alınan SE kararlarına bağlılığın bir kez daha teyit edildiği ve Kıbrıs'ta yürütülen toplumlararası görüşmelere destek verildiği kaydedildi.

1062100cookie-checkSosyalist Ent.'den CHP'ye destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.