Soyer ve Denktaş Londra’da buluştu

KKTC’den iki liderin de katıldığı Hyatt Regency Hotel’deki resepsiyona Türkiye’nin Londra büyükelçisi Akın Alptuna ve Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli ile Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütleri ve işadamlarından oluşan kalabalık bir davetli gurubu yer aldı.


Kuzey Kıbrıs’ta ikinci kez hükümeti kuran Soyer ile Denktaş arasında yaşanan demeç gerginliğinin geride kaldığı gözlendi. Soyer yaptığı kısa konuşmada gecenin onur konuğu eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı övdü ve siyasi tercihi ne olursa olsun Kıbrıslı Türkler’in Kıbrıs sorununun çözümünde örnek bir dayanışma sergileyeceğini söyledi.


CTP lideri Soyer Serdar Denktaş ile kurduğu koalisyon hükümetini bozarak yeni oluşturulan eski UBP milletvekillerinin kurduğu Reform Partisi (Özgür Parti) ile yeni hükümeti kurmuştu. Serdar Denktaş ve babası Rauf Denktaş, hükümet operasyonunu Türkiye’den AK Parti’nin yönettiğini iddia ederek hükümeti kirli siyaset ile suçlamıştı.


Soyer’in Londra gezisini protesto ederek etkinliklerin izlenilmemesi çağrısında bulunan KKTC’deki UBP’nin Londra dayanışma derneği temsilcileri de resepsiyona katıldı.


Denktaş, Londra’da KKTC Haftası düzenleyen İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin davetlisi olarak bulunuyor.


FOTOĞRAF (Kadir Aktay): Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken…


 

796560cookie-checkSoyer ve Denktaş Londra’da buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.