Soykırım iddialarına karşı sempozyum

Edinburgh Sempozyumu Komitesi’nden yapılan açıklamada; Ermeni Lobisi’nin onsekiz ay süren çalışması sonucunda 2 Haziran 2005 tarihinde, Edinburgh Kent Konseyi’nin “Ermeni soykırımı”nı tanıyan önergeyi onaylama kararının İngiltere’deki karşı lobi faaliyetleriyle önlendiği belirtildi.


Açıklamada şöyle denildi:


“Yapılan görüşmeler sonuçu, Edinburgh Kent Konseyi tarafından; Türk Toplumu’nun 1915 olaylarının kendi versiyonunu anlatma hakkı kabul edilmiştir. Bu nedenle, 24 Ekim 2005 tarihinde, Edinburgh City Hall’da sözde ‘Ermeni Soykırımı’ konusunda haklılığımızı anlatan bir sempozyum yapılacaktır. Konuşmacılar emekli büyükelçi Gündüz Aktan ve Türk Tarih Kurumu’ndan Prof. Dr. Kemal Çiçek olarak belirlenmiştir.
 
Salonun küçük olması ve güvenlik nedeniyle sempozyum halka kapalı ve davetiye usulü yapılacaktir. Sempozyuma katılmak isteyenlerin en geç 10 Ekim 2005 tarihine kadar isimlerini kaydettirmeleri gerekmektedir.
 
Sempozyuma gitmek isteyenlere kolaylık sağlanması amacıyla bir otobüs turu düzenlenecektir. Otobüs, detayları daha sonra bildirilmek üzere, 24 Ekim sabahı erken saatlerde yola çıkacak , aynı akşam sempozyumdan sonra geri dönecektir.”


AYRINTILI BİLGİ İÇİN: ITDF Edinburgh Sempozyumu Komitesi, 077 8890 8803


FOTOĞRAF: Edinburg

784230cookie-checkSoykırım iddialarına karşı sempozyum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.