İsrail, Gazze şeridine saldırdı

Yetkililer, ölen veya yaralanan olmadığını söylerken, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırılarda Filistinli militanlar tarafından kullanılan ofis ve geçitlerin hedef alındığı belirtildi.

MOFAZ: ”HAMAS’IN ÇAĞRISI TATMİN EDİCİ DEĞİL” 

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Hamas örgütünün roket saldırılarını durdurma çağrısının tatmin edici olmadığını söyledi.

Mofaz, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, ”Hamas’ın kendisini affedilemez bir eyleme adadığını ve oyuna yeni kurallar getirmek zorunda olduklarını” belirterek, ”Hamas, İsrail’in vatandaşlarını korumak için hareket edeceğini bilmeli” dedi.

Şaul Mofaz, Hamas liderlerinden Mahmud Zahar’ın roket saldırılarının durdurulması yönündeki çağrısına ilişkin olarak da, saldırıların durmadığını ve diğer Hamas liderlerinin de aynı açıklamayı yapmasını istediğini ifade ederek, ”Mahmud Zahar’ın sözleri beni tatmin etmez” diye konuştu.

Hamas lideri Mahmud Zahar, Gazze’den İsrail’e yönelik roket saldırılarını durduracaklarını, ateşkese uymayı sürdüreceklerini açıklamıştı.

Bu arada Hamas yetkilileri, İsrail’in, örgütün siyasi liderlerini ve ocak ayında yapılacak Filistin parlamento seçimlerindeki başlıca adaylarını hedef aldığını öne sürdü.

Hamas sözcüsü Muşir El Masri, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un, Hamas’ın Filistin parlamentosuna girmesini istemediğini belirterek, ”Hamas’ın önünü tıkamak ve onu bir kenara itmek için mümkün olan her yolu kullanıyor” dedi.

1115020cookie-checkİsrail, Gazze şeridine saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.