ABD’li kadın asker nihayet suçlu bulundu

Er England’ın, Iraklı tutsaklara işkence ve tacizde bulunduğunu gösteren fotoğraflar 2004 yılının Nisan ayında ortaya çıkmıştı. Askerî heyetin aldığı bu karar sonrasında England, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Ebu Gureyb cezaevinde ortaya çıkarılan taciz ve işkence olayları, Irak savaşının yarattığı tartışmalar sürerken Amerika Birleşik Devletleri’nin uluslararası kamuoyundaki imajını iyice zedelemişti. Er Lynndie England, ortaya çıkan fotoğraflarda, çırılçıplak soyulmuş, küçük düşürücü pozlar vermeye zorlanan Iraklı tutsakların yanında gülerken görülüyordu.

Hakkında bugün çıkan karar göre, England, tutsaklara kötü muamele içeren dört, komplo ve ahlaka uygunsuz davranıştan da birer olmak üzere altı iddiadan suçlu bulundu.
Askerî heyet, England hakkındaki kararını, beş saatlik bir oturum ardından aldı. Er England, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmiş, ancak bu yılın başında yapılan yargılamasında yargıç, bu itirafı geçerli kabul etmemiş ve England’ın ‘hatalı davrandığının farkında olduğuna inanmadığını’ açıklamıştı.
 
SEVGİLİSİ DE YARGILANDI

Lynndie England’ın, yine orduda görevli erkek arkadaşının yönlendirmesiyle bu şekilde davrandığı yolunda iddialar ortaya atılmıştı. England’ın erkek arkadaşı Charles Garner da tutsaklara kötü muameleden suçlu bulunmuş ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şimdiye kadar, Ebu Gureyb cezaevindeki işkence ve taciz olaylarıyla suçlanan dokuz ABD askerinden üçü suçlu bulundu ve cezaya çarptırıldı.
 

1115030cookie-checkABD’li kadın asker nihayet suçlu bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.