‘Suçluların iadesinde sorun yaşıyoruz’

Şahin, İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw ile Adalet Bakanlığında yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, “bölücü terör örgütü liderleri Karayılan ve Bayık’ın yakalandığına dair haberlere ilişkin değerlendirmesi”ni sorması üzerine Şahin, bu konuda herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.


DTP’nin kapatılması konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar’ın ”parti kapatmanın doğru olmadığı” yönünde açıklamaları olduğunun hatırlatılarak, görüşünün sorulması üzerine Şahin, ”Adalet Bakanı olarak, açılmış olan bir dava hakkında bir beyanda bulunmam doğru olmaz”dedi.


”PKK terörüne ilişkin olarak ABD ve İngiltere’nin yeterince yardım yaptığını düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya Şahin, ülkeler arasında suçluların iadesine ilişkin anlaşmalar olduğunu hatırlatarak, bu anlaşmalarla çerçevesinde Türkiye’nin İngiltere ile uzun süredir, İngiltere’de bulunan suçlular ve hükümlülerle ilgili iade talebi olduğunu söyledi. Şahin, şöyle devam etti:


”Uzun süredir bunların iadesi konusunda bir ilerleme kaydedilemedi maalesef. Mesela bir iki tane hükümlü var ki bunlar hala İngiltere’de yaşıyorlar muhtelif dosyalardan dolayı haklarında hüküm verilmiş davaları devam edenler var. Bürokrasiye boğulup kalıyoruz. özellikle İngiltere ile ilgili diğer alanlarda önemli mesafeler aldık. İş birliğimiz fevkalade güzel ve verimli bir şekilde devam ediyor.”

1051140cookie-check‘Suçluların iadesinde sorun yaşıyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.