Anayasa Mahkemesi davayı kabul etti

Anayasa Mahkemesi heyeti, bugünkü toplantısında kapatma davasına ilişkin ilk incelemeyi yaptı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, Anayasa Mahkemesi heyetinin bugün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DTP’nin kapatılması talebiyle yaptığı müracaatı ve bu amaçla gönderdiği iddianameyi ele aldığını bildirdi.


Paksüt, ”Yapılan görüşmede iddianamenin kabulüne karar verilmiştir. Bundan sonra yargı süreci bilinen usuller çerçevesinde, Ceza Muhakemesi Kanunu, Anayasa Mahkemesi’nin Görevleri ve Yargılama Usulleri Hakkındaki kanun hükümleri çerçevesinde devam ettirilecektir” diye konuştu.


Bir soru üzerine Paksüt, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DTP’ye uygulanmasını istediği yaptırımlarla ilgili bugün bir karar alınmadığını ifade ederek, ”Tedbir talepleri daha sonra ele alınacak. Bugün bu konuyla ilgili bir karar verilmedi. Daha ayrıntılı hukuki inceleme yapacağız. Bu inceleme ışığında önümüzdeki dönemde tedbir talepleri hakkında da karar vereceğiz” dedi.


”Bu süreçten sonra DTP’nin ön savunma süresi ne zaman başlayacak?” sorusuna karşılık Paksüt, iddianamenin kendilerine tebliğinden itibaren sürenin başlayacağını, kabul edilen iddianamenin tensip tutanağının imzalanmasıyla birlikte tebliğe çıkarılacağını söyledi.
Tensip tutanağı ile birlikte iddianamenin tebliğe çıkmasının teknik konular olduğunu belirten Paksüt, ”Bugün olmazsa önümüzdeki hafta çıkarılabilir” dedi.

1051130cookie-checkAnayasa Mahkemesi davayı kabul etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.