Sunak: Enflasyon, istediğim kadar hızlı değil ama düşüyor

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, LBC’de katıldığı programa telefonla bağlanan kişilerden gelen soruları yanıtladı.

İlk olarak mortgage ödemelerinde büyük artışlarla karşı karşıya kalan bir kişiyle konuşan Sunak, bu kişiye bankasıyla iletişime geçme tavsiyesinde bulundu.

Sunak, program boyunca göç krizi, mortgage faizleri ve NHS aksaklıkları gibi önemli konular hakkındaki soruları cevapladı. Ailelerin hayat pahalılığı nedeniyle zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Sunak, istedikleri kadar hızlı olmasa da doğru yöne doğru ilerlediklerini ifade etti.

Enflasyonun düştüğünü söyleyen Sunak, hükümet tarafından sağlanan kolaylıklar olduğunu belirtti ve “insanların evlerini kaybetmelerini istemiyoruz” dedi.

Başbakan Sunak, göç krizi hakkındaysa göçmenleri otellerde ağırlamanın yükünü ülkedeki vergi mükelleflerinin üstlendiğini ve bunun “tamamen adaletsiz” bir durum olduğunu ifade etti.

NHS’teki aksaklıklar konusunda da ilerleme kaydettiklerini açıklayan Sunak, uzun süre bekleyen hastaların sayısını azalttıklarını belirtti.

2707770cookie-checkSunak: Enflasyon, istediğim kadar hızlı değil ama düşüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.