Suriye sınırında Demir Yumruk Operasyonu

Yetkililerce operasyonun El Kaide örgütüyle bağlantılı direnişçilere karşı gerçekleştirildiği ve özellikle 15 Ekim’deki anayasa referandumu öncesinde bir temizlik harekatı anlamına geldiği yorumu yapılıyor. Operasyonun bir diğer amacı da direnişçilerin ve yabancı gerillaların Suriye sınırından ülkeye sızmasını önlemek. an yakınlarında gerçekleştirilen Demir Yumruk Operasyonu’yla yabancı savaşçıların sınırdan Irak’a sızmalarını önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Demir Yumruk, yılın ilk aylarında yine Suriye sınırı yakınlarındaki Telafer’de gerçekleştirilen saldırılar sonrası, bölgede düzenlenen kapsamlı ilk operasyon sayılıyor. İşgal güçleri anayasa referandumu öncesi Suriye’den yabancı savaşçıların ülkeye sızıp saldırlar düzenleyecekleri yönünde kaygıları bulunuyordu.

Demir Yumruk operasyonu ise sabah saatlerinde helikopterlerce düzenlenen saldırılarla başladı. Daha önce de ABD askerleri konvoylar eşliğinde, Anbar eyaletindeki Sadah kasabasına yönelmişti. BBC’ye göre; bölgedeki doktorlar, operasyon sonucu ölenlerin siviller olduğunu açıkladı. Çatışmalardan kaçmaya çalışan aileleri taşıyan iki aracın isabet aldığı ve olayda üçü çocuk 10 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Irak’ta dün Hilla kasabasında pazarda patlayam bomba en az 10 kişinin ölümüne neden olmuştu. Önceki gün Balad’da düzenlenen saldırılarda da 95 kişi yaşamlarını yitirmişti.
 

1115280cookie-checkSuriye sınırında Demir Yumruk Operasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.