KKTC turizmine İngiliz basınından övgü

 “The Sun” gazetesinin gezi yazarı Garry Ollason, “Gizli Kıbrıs” başlığıyla yansıttığı ve “keşfettiği bir sır” olarak nitelendirdiği Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan gezi yazısına, “Şişşştt… kimseye söylemeyin, ama Akdeniz’in el değmemiş en son köşesini keşfettim” cümlesi ile başladı.


Kuzey Kıbrıs için “zamanın unuttuğu Kuzey Kıbrıs” nitelendirmesini kullanan yazar Ollason, gezi yazısında adanın kısa tarihçesine değinerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye dışında bir ülke tarafından tanınmaması nedeniyle doğrudan uçuş imkanına sahip olmadığını belirtti.


Girne’nin Akdeniz’in en güzel yat limanlarından birine sahip olduğunu vurgulayan Ollason, yazısının sonunda “muhteşem bir kale” olarak nitelendirdiği Girne Kalesi’nin yer aldığı limanda birçok bar ve restoranın bulunduğunu ifade etti.


Yazısında okuyucuları ile Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri paylaşan yazar Ollason, “bu güzelliklerin kaybolmaması için okuyucularını, kendileri ile paylaştığı bu güzellikleri başkalarına aktarmamaları” esprisinde de bulundu.


SICAK BİR KARŞILAMA


Öte yandan, okuyucularına “Aşk adasından sıcak bir karşılama” başlığı ile seslenen “News and Star” gazetesi yazarı Liz McGlynn, “Afrodit’in doğum yerinde bambaşka bir cennet keşfettiğini” ifade etti.  Yazısında, Kuzey Kıbrıs’ta günlerini, temiz havanın, denizin, parlayan güneşin ve yüksek standartlı otellerin keyfini sürerek geçirdiğini belirten yazar, mezeleriyle, kebaplarıyla ve taze tutulmuş balıklarıyla Kuzey Kıbrıs mutfağının çok lezzetli tatlar içerdiğini vurguladı.


Kıbrıslı Türklerin inanılmaz derecede sıcak ve arkadaş canlısı olduğunu belirten Liz McGlynn, Kuzey Kıbrıs’taki tatili süresince birçok arkadaş edindiğini ve Kıbrıslı Türkler’in misafirperverliği sayesinde  tatilini bugüne kadar geçirdiği “en eğlenceli tatil olarak” hatırlayacağını ifade etti.


DENİZ: TANITIM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK


Bu arada Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz, KKTC’nin İngiliz gazetelerinde yoğun şekilde yer almasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ın turizm destinasyonu olarak üst sıralarda yer alması için yaptıkları tanıtım çalışmalarının süreceğini belirtti.


Ekonomi ve Turizm Bakanlığı basın bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre Deniz, KKTC’nin tatilcilere çok geniş seçenekler sunduğunun ve ülkeyi tercih edecek olan turistlerin daha sonraki tatillerinde de KKTC’yi seçeceklerinden emin olduklarını ifade ederek, tanıtımın önemine işaret etti.


Bakan Deniz, tatil kültürüne sahip olan kişilerin Kuzey Kıbrıs’ı tatil seçenekleri arasına almalarını sağlayabilmek için, onları Kuzey Kıbrıs’ın kendilerine sunacağı imkanlardan haberdar etmek gerektiğini söyledi.


Ekonomi ve Turizm Bakanı Deniz, KKTC’yi tanıtmak için fuarlara katılmanın yanında, hedef pazarların yerel gazete ve dergilerinde KKTC’yi tanıtıcı yayınlar yapılmasının önemine de dikkat çekti.

682780cookie-checkKKTC turizmine İngiliz basınından övgü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.