İsviçre maçı seyircisine vize engeli

Türkiye’deki Milli Takım seyircilerinin Bern’deki maça gelip takımlarını desteklemek istemelerinin önüne yine vize engeli çıktı. Seyircilerin çoğu zamanın kısıtlı olması, vize bürokrasisinin çok olması nedeniyle işlemlerini bitiremedi.

Vize almak için kişilerin  Ankara veya İstanbulda’ki İsviçre konsolosluğuna başvurmaları gerekiyordu. Seyehat acentaları toplu vize başvurusunun kabul edilmediği ve çok ağır bürokratik engeller olduğu için program yapamadıkları gözlendi. İsviçre konsolosluğu vize için herkesin şahsen başvurmasını istedi. Başvuruda dilekçe, gelir belgesi, mal varlığı, seyahat sebebi, sigorta, yeterince para ve İsviçre’de kalacak yer garantisi gibi ağır şartlar ileri sürdü. 

AB’DEKİ TÜRKLERE VİZE KOLAY

AB ülkelerinde yaşayan Türkler için böyle bir vize sorunu olmasa da maça gelmek isteyen büyük bir çoğunluğun bilet bulmada güçlük çektiği belirtildi. Şuana kadar Türkler için ayrılan 3 bin bilet tamamıyla satılmış durumda. İsviçre Futbol Federasyonu açıklamasına göre Türkiye’de satılan biletler isme değil üçüncü bir şahsa aktarılabilir. İsviçre kendileri için sattıkları biletler isme olduğundan üçüncü bir şahsa verilemiyor.

1117830cookie-checkİsviçre maçı seyircisine vize engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.