Taksim ve Maltepe’de yürümek isteyenlere polis izin vermedi, gözaltılar var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkmak isteyenlere polis çok sert müdahale etti. Maltepe’de pankartlarla yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, gözaltılar var.

İstanbul’da 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı. Gözaltılar sabahın erken saatlerinde başladı.

Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı. Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı.

Beşiktaş’ta 30 gözaltı
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Beşiktaş’tan Taksim’e çıkmak isterken polis müdahalesiyle karşılaştı. Barbaros Bulvarı’nda yapılan müdahalede 30’a yakın kişi gözaltına alındı.

“Gitmedik Buradayız, Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak Elmadağ tarafından Taksim’e yürüyen Mücadele Birliği üyeleri de polis tarafından gözaltına alındı.

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen İnşaat-İş ve Enerji-Sen üyeleri Divan Otel önünde darp edilerek gözaltına alındı.

İnşaat-İş Sendikası’nın Twitter hesabından paylaştığına göre, iki sendikadan toplam beş kişi gözaltına alındı. Mücadele Birliği üyeleri, Delal Erol ve Cemal Kara da gözaltına alındı.

2684990cookie-checkTaksim ve Maltepe’de yürümek isteyenlere polis izin vermedi, gözaltılar var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.