Taksim’de geri adım yok

Erdoğan partisinin ilçe belediye başkanlarıyla AK Parti Genel Merkezi’nde toplantı yaptı. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeleri şöyle:

•”Biz artık, 1 Mayıs’larda çatışma görüntülerine, kavga görüntülerine, yağma görüntülerine, şiddet görüntülerine değil, bir şölen havasında, kardeşlik ve dayanışma görüntülerine şahit olmak istiyoruz”
•”Bunu sağlamak için de çalışanlarımız ile diyalog içinde, uzlaşma içinde, istişare içinde adım attık, adımlar atıyoruz”
•”İnanıyorum ki sendikalarımız da bizim onlara yönelik attığımız adımları görerek, 1 Mayıs’ta kötü hatıralardan kurtaracak adımlar atacaklardır”
•”(Taksim Meydanı) sadece işçi sendikalarına burayı miting yapmak üzere verdiğiniz andan itibaren, bu her kuruluşun miting yapma hakkını doğurur”
•”İllegal yaklaşımlar bu işi provoke edebilir. bunu da açıkça söylemek istiyorum”

GÜL DE AYNI GÖRÜŞTE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanması talepleriyle ilgili görüşmesi ya da talimatının olup olmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Bu bayram büyük topluluklarla coşkuyla kutlanmalı. Büyük kalabalıkların güvenli bir şekilde nerede bir araya geleceğini en iyi devletin yetkilileri bilir. Bunları da sendikalarla paylaştım. 1977’deki elim olaydan sonra sendikalar için Taksim sembolik anlam ifade ediyor. Onu da anlamamız gerekir. Şu da bir gerçek ki sonradan tatsızlığa meydan vermemesini temin etmek gerekir. İstanbul Valisi ve hükümetin samimi görüşleri dikkate alınmalı. Bu konularda inatlaşma fayda getirmez.”

1201260cookie-checkTaksim’de geri adım yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.