‘Talat Paşa Yürüyüşü’ yapıldı

Alman Meclisi’nin “Ermeni Soykırım” kararını protesto etmek  için Urania binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Ernst Reuter Meydanı’na doğru yürüdü. Daha sonra burada miting başladı.

Alman polisi, “muhtemelen suç işleyeceği şüphesi” ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in konuşmasını engellemek istedi. Ancak Perinçek, Alman polisine “konuşma yapacağını ve suç işlerse o zaman görevlerini yapmaları gerektiğini” söyledi. Perinçek daha sonra konuşmasını tamamladı..
.
Berlin’de 15 – 20 Mart arasında yapılması planlanan ve Berlin Eyalet Polisince yasaklanan ”Talat Paşa Yürüyüşü” ve mitingi ile ilgili yasak yine Berlin İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Yapılan itiraz sonucu kararını açıklayan mahkeme, açık hava mitingi ve yürüyüşünün 18 Mart’ta yapılmasını kararlaştırmıştı..

KARŞI GÖSTERİ YAPILACAK

Bu arada Kürt ve Ermeni dernek ile Insiyatiflerinden oluşan bir grup da “Talat Paşa Yürüyüşü”ne karşı  Steinplatz’da saat 10.00 da bir  karşı gösteri yaptı..
 
Berlin Eyaleti polisinin basın sözcüsü Uwe Kozelnik, daha önce “Talat PaşaYürüyüşü”nün yasaklanma gerekçesini  şöyle açıkladı:

“Elimizdeki bilgilere göre, bu yürüyüş ile 1915 yılında olanlar yalanlanacak ve haklı gösterilmeye çalışılacaktı. Bu olaylardan en fazla sorumlu olan kişilerden biri olduğu bilinen Talat Paşa’nın yüceltilmesi söz konusu. Bu durum bizim Ceza Kanunumuz ile çakışıyor. Buradaki paragrafa göre ölmüş olanların küçümsenerek anılması engelleniyor ve biz bu yürüyüşün bu paragrafa karşı olacağını düşünüyoruz… Biz zamanında, yani gösteriden iki gün önce bu yasağı aştık. Durumu toplu halde değerlendirmemiz gerekiyor. Bizim bakış açımıza göre, zamanında atılan bir adım. Hatta yasal yol da açık durumda.”

Ancak, Berlin İdare Mahkemesi,  elde somut bir kanıt olmadan  suç işleneceği varsayımıyla yürüyüşün yasaklanamayacağını kararlaştırarak bu yasaklama kararını geçersiz saydı.

1125310cookie-check‘Talat Paşa Yürüyüşü’ yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.