Tarım Bakanlığı’na siyah çelenk

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası, TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülmesi beklenen “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun Tasarısı”nı protesto etmek amacıyla, önceki gün Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

BAKANLIĞA 300 METRE UZAKLIKTA 3 LİRALIK SUCUK SATILYOR!

Burada basın açıklaması yapan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Türkiye’de 40 bin gıda işletmesi, gıda üreten, dağıtan ve satanlarla birlikte de toplam 500 bin gıda noktası bulunduğunu söyledi. Birçok işletmenin denetlenmediğini belirten Günaydın, “Bakanlığa 300 metre mesafede kilosu 3 liraya sucuk satılan bir ülkede hiç kimse gıda hakkının güvenle kullanıldığından söz edemez. Biz daha sağlıklı gıdaya ulaşmak için daha düzgün düzenlemeler yapılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nı göreve davet ederken Bakanlık, kendi hazırladığı tasarıyla sorumlu yöneticilik uygulamasını tamamen ortadan kaldırmaktadır” dedi.

Bugüne kadar gıda işletmelerinde çalışan gıda, kimya, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi ve ziraat mühendislerinin doğru uygulamalarıyla halk sağlığının bir nebze de olsa korunduğunu anlatan Günaydın, söz konusu yasa tasarısıyla 30 beygir gücünün altındaki işletmelerin teknik personel çalıştırma yükümlülüğünün kaldırıldığını söyledi.

YASA GEÇERSE NE YEDİĞİMİZİ BİLMEYECEĞİZ

Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Günaydın, “Eğer bu yasa parlamentodan geçerse ne biz, ne çocuklarımız, ne bebeklerimiz, tükettiğimiz herhangi bir gıdanın sağlıklı olduğundan asla emin olamayız. Halk sağlığının bu kadar açık bir şekilde tehlikeye atıldığı bir tasarının TBMM’den geçirilmeye çalışılmasını protesto ediyoruz” dedi.

EŞZAMANLI EYLEM

Tasarının 20 bin mühendisin işini kaybetmesine de neden olacağını anlatan Günaydın, 1 Haziran 2010 Salı günü Türkiye’nin bütün illerinde eş zamanlı olarak tarım il müdürlükleri önünde basın açıklamaları yaparak, bu düzenlemeyi protesto edeceklerini bildirdi. Basın açıklamasına katılan, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman da, tasarıya karşı görüşlerini ifade etti. Eyleme, ZMO yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin yanı sıra şube başkanları ve temsilciler katıldı.

1505280cookie-checkTarım Bakanlığı’na siyah çelenk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.