TAYAD’lılara adliye önünde gözaltı

Sultanahmet’teki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, Sincan F Tipi Cezaevi’nde kendisini yaktıktan bir süre sonra hastanede ölen Serdar Demirel için basın açıklaması okumak istedi.


Çevrede önlem alan güvenlik kuvvetleri, adliye binası önünde açıklama yapmalarına izin vermeyeceklerini bildirdiği gruba, pankart açmak istedikleri sırada müdahale etti.


Müdahale sonucu gözaltına alınan 29 kişi, polis araçlarına bindirilerek Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.


Bu arada, Sultanahmet’teki Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda toplanan başka bir TAYAD’lı grup adına yapılan açıklamada, “Serdar Demirel’in Sincan F Tipi Cezaevi’nde 19 Aralık 2005 tarihinde kendisini yaktığı, kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi’nde doktorlar tarafından zorla müdahale edildiği” öne sürüldü.


Demirel’in 7 Ocak 2006 tarihinde öldüğü belirtilen açıklamada, bu ölümden Adalet Bakanlığı, Sincan F Tipi Cezaevi idaresi ve Ankara Numune Hastanesi’nde yaralıyken müdahalede bulunan doktorların sorumlu olduğu öne sürülerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.


Tek tek adliye binasına giden grup, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi.


Adliyeden çıkan bu grup, diğer TAYAD’lı grubun gözaltına alınması nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda oturma eylemi başlattı.

1027770cookie-checkTAYAD’lılara adliye önünde gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.