Tayland Başbakanı Yinluck köşeye sıkıştı

Seçim Komisyonu, 3 aydır süren gösteriler nedeniyle ülkede oluşan rahatsızlığın, seçimin güven içinde yapılmasına engel olması ihtimaline karşı tarihin ileri alınması için Anayasa Mahkemesine götürdü. Seçim tarihini değiştirmek istemeyen Başbakan Yinluck bu karar karşısında köşeye sıkıştı.

İddialara göre Anayasa Mahkemesi ve Seçim Komisyonu eylemcilerin tarafını tutuyor ve aslında Başbakan’ın istifasına taraftar. Ancak Başbakan Yinluck seçimle ve çoğunlukla geldiğini söyleyerek demokratik haklarından vezgeçmek istemiyor.

Taylanda önceki hafta sonu eylemlerin dozunun artması ve atılan el bombaları sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Bunun üzerine Çarşamba günü ülkede 60 gün süreli olağanüstü hal ilan edildi. Olağanüstü hal hükümetin, medyaya sansür uygulamak, toplantı ve gösterileri yasaklamak, şüpheli kişileri yargılamadan göz altında tutmak gibi yetkilerini artırıyor.

Tayland’da daha önce de bu tür olaylar yaşanmış ve çoğu askeri darbe ile sonuçlanmıştı ancak bu sefer ki eylemlerin taraflar arasındaki diyaloğa en kapalı eylem olduğu söyleniyor.

1559120cookie-checkTayland Başbakanı Yinluck köşeye sıkıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.