Terör saldırı planında 11 kişi suçlu bulundu

İngiliz polisinin, ABD’ye giden yolcu uçaklarını hedef alan saldırı planıyla ilgili gözaltında tuttuğu 23 kişiden 11’inin suçlandığı belirtildi.



Polis ve savcılık yetkilileri, soruşturma sonucunda 8 kişinin cinayete teşebbüs etmekle ve terörist faaliyetler planlamakla suçlandığını kaydettiler. Yetkililer, 17 yaşındaki bir kişinin, bir terörist eyleme hazırlıkta kullanılabilecek yazılar bulundurmakla, diğer 2’sinin de bu eylemle ilgili bilgileri vermemekle suçlandığını söylediler.


Yetkililer, bu planla ilgili yapılan araştırmalar ve soruşturmalar sonucunda bomba yapımında kullanılabilecek malzemelerin ve bu kişilere ait bilgisayarlarda şehit olmakla ilgili video kayıtlarının ortaya çıkarıldığını kaydettiler. Diğer 11 kişinin gözaltı durumlarının sürdüğü, ancak suçlanmadığı bildirildi. Bir kadının da serbest bırakıldığı kaydedildi.


İngiliz polisi, 10 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, İngiltere’den ABD’ye gidecek yolcu uçaklarının sıvı patlayıcılarla Atlas Okyanusu üzerinde havaya uçurulmasına ilişkin bir planın ortaya çıkarıldığını bildirmişti.


İLGİLİ KÖŞE YAZILARI:


Faruk Eskioglu / Patlayicilar bir komplo mu?
Metin Senerguc / Komplo teorileri
Ziya Aksahin / Pakistanlilar magdur edildi
Ali Keskin / Ingiliz kamuoyu artik inanmiyor

793750cookie-checkTerör saldırı planında 11 kişi suçlu bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.