Terörist saldırıyı ‘hesap hatası’ önlemiş

Dört terör zanlısının Londra’da yüksek güvenlikli Woolwich Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalarında, pek çok gerçek su yüzüne çıktı. Londra’da 7 Temmuz 2005 tarihinde toplu taşıma araçlarına düzenlenen ve 52 kişinin ölümüne yol açan saldırıların ardından, 21 Temmuzda saldırı girişiminde bulunan Muhtar Said İbrahim, Remzi Muhammed, Yasin Ömer ve Hüseyin Osman’ın aslında olaydan 14 ay önce polis tarafından izlemeye alındığı ortaya çıktı.


Bu kişilerin İngiltere’de “radikal imam” olarak bilinen Ebu Hamza ile ilişkili olduğu da mahkemede ortaya konulurken, zanlıların başarısız girişimin ardından firar ettiği, bazılarının ülkeyi burka giyerek ve kadın kimliği kullanarak terk ettiği belirtildi.


Mahkemede, sanıkların İskoçya’daki Lake District bölgesinde bir terör kampında eğitim gördüğü iddiası da ortaya atıldı.


Sanıklar hakkında mahkemede ele alınan bir başka iddia ise, sanıkların, saldırı girişiminde kullandıkları bombaları herhangi bir parfümeri mağazasından alınan saç boyası yapımında kullanılan oryal ve un gibi maddelerle üretmeye çalıştığı oldu. Uzmanlar, arasına çiviler ve cam kırıkları da katılarak hazırlanan bombaların patlatılamamasının nedeninin, yapım sırasında karışımda doğru ölçüler kullanılmaması ya da ısı faktörünün doğru hesaplanamaması olduğunu belirtti.

798340cookie-checkTerörist saldırıyı ‘hesap hatası’ önlemiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.