Teslim olanların 29’u serbest

Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 34 kişinin savcılıkça ifadelerinin alınması tamamlandı.

Diyarbakır’dan gelen 4 özel yetkili savcı tarafından ifadeleri alınan 34 kişiden 29’u serbest bırakıldı. 5 örgüt üyesiyle ilgili de yazışmaların beklenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Yazışma cevaplarına göre, 5 örgüt üyesiyle ilgili kararın verileceği bildirildi.

Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 34 kişinin ifade işlemleri yaklaşık 4 saat sürdü.
Bu arada, gelenler arasında bulunan N.T. adlı kişi hakkında bir arama kararının bulunduğu, bu nedenle söz konusu kişinin ifadesinin bir hakim tarafından alındığı belirtildi.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ”Terör örgütü artık terörle bir noktaya varılamayacağını görmüş ve terörden vazgeçme eğilimi içerisine girmişse, bu onun bir göstergesiyse, onun göstergesi olan bir şeyi hepimiz müsbet karşılarız’ dedi.

Bir televizyon programında canlı yayına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı. Ergün, bugün, Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 34 kişi ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta devletin vatandaşların sağlık, eğitim, yol, su gibi sorunlarını çözmede samimi çaba harcamakla görevli olduğunu söyledi.

1221990cookie-checkTeslim olanların 29’u serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.