The Observer: Milli Eğitim Bakanı istifa!

The Observer gazetesi, bir süre önce çocuklara cinsel tacizde bulunan bir kişinin, bir okulda çalışmasına izin verildiğini ortaya çıkarmıştı. Bu hafta Observer, başyazısında Eğitim bakanı Ruth Kelly’nin, başarısız olduğunu öne sürerek ve görevinin değiştirilmesi gerektiğini savundu.


The Observer şu yorumu yaptı:


“Pekçok kişi, yanlış şekilde, cinsel tacizde bulunan kişilerin okullarda çalışmasına izin verilmeyeceğini varsayar. Bakanlık, polis kayıtlarına giren, Norwich kentindeki bir öğretmenin bir okulda çalışmasına izin verdi. The Observer bu kişiyle ilgili durumu geçen yıl gündeme getirmişti. Bakanlık gereken önlemleri almalıydı. Başbakanlık, bu gelişmelerden rahatsız olmalı. Çünkü eğitim İşçi Partisi’nin öncelikler listesinin en başında geliyor.”


“Bu işin başındaki kişinin hem İşçi Partisi içinde hem de kamuoyu gözünde saygın ve iletişim kurmayı bilen birisi olması gerekli” diyen The Observer, “Bakan Ruth Kelly, her iki konuda da yetersiz. Belki Kelly, bakanlıktan alınacak kadar yanlış bir iş yapmadı ama Başbakan Tony Blair, kabinesinde bir değişime gitmeli ve politikasında en büyük önceliği verdiği konuyu daha güvenli ellere teslim etmeli” değerlendirmesini yaptı.

787060cookie-checkThe Observer: Milli Eğitim Bakanı istifa!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.