The Times: Reformlar hızlandırılmalı

Gazete’deki yorum şöyle:


“Avrupa Birliği öncelikle Türkiye’nin limanlarını ve havaalanlarını, Rum bandıralı gemilere ve Güney Kıbrıs’tan kalkan uçaklara açmasını istiyor. Kıbrıs’ta 35 bin askeri olan Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle üyelik müzakerelerine başlamasına ancak Rum bandıralı gemilere ve Güney Kıbrıs’tan kalkan uçaklara yönelik ablukanın kalkacağı sözü üzerine izin verilmişti. Ancak Türkiye bunu Kıbrıs hükümetinin bazı tavizleri karşısında yapacağını söylüyor.


Üyelik müzakereleri ayrıca Fransa’nın bir talebi nedeniyle de sendeliyor. Fransa, Türkiye’nin insan hakları alanında sağladığı ilerlemenin, müzakereler sonu yerine müzakere süresince devamlı göz önünde bulundurulması talebinde bulunuyor.”


“AYRIMCILIK YAPILMAMALI”


Bir başka İngiliz ulusal gazetesi The Guardian da gazetesi dünkü başyazısında Bulgaristan ve Romanya’nın haklarındaki tartışmalara karşın eninde sonunda Avrupa Birliği’ne katılacaklarını ancak Türkiye’nin üyeliğiyle ilgili tartışmaların “başka bir konu” olduğunu belirtmişti.


İngiltere’de Avam Kamarası’nın İşçi Partili üyelerinden Michael Cashman gazeteye gönderdiği mektupta, başyazıdaki ifadeleri yakışıksız bulduğunu belirtti. Cashman şu değerlendirmede bulundu:


“Türkiye hakkında diğer tüm aday ülkelerle aynı koşul ve kriterler üzerinden hüküm verilmelidir. Bunun aksini yapmak, nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için Türkiye’nin farklı değerlendirilmesi gerektiği yönündeki önyargıyı teşvik etmek olur.”


 


 


 

1030310cookie-checkThe Times: Reformlar hızlandırılmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.