Türk-İş önünden uzaklaştırıldılar

Sendikanın çağrısı üzerine TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne gitmek isteyen işçiler, yolların çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatılması nedeniyle genel merkeze ulaşamadı.

Slogan atan işçilerin sayılarının artması nedeniyle Mithatpaşa Caddesi zaman zaman trafiğe kapandı. Polis de işçilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Polisin yolun trafiğe açılması için kalkanlarıyla grubu kaldırıma yönlendirmek istemesi üzerine işçilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

İşçilerin TÜRK-İŞ Genel Merkezi çevresindeki bekleyişleri sürüyor.

Bu arada polis, işçilerin daha önce eylemlerini sürdürdüğü TÜRK-İŞ Genel Merkezi önüne ve Sakarya Caddesine açılan sokak başlarında geniş önlemler aldı.

TUNA CADDESİ’NDE BEKLİYORLAR

TÜRK-iŞ Genel Merkezi önünde toplanmalarına izin verilmeyen Tekel işçilerinin Tuna Caddesi’ndeki bekleyişi sürüyor.
Tuna Caddesi’nde bekleyen işçiler, eylem sürecinde trafik kazasında yaşamını yitiren arkadaşları Hamdullah Uysal’ın büyük boy posterini taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye işçileri, İSKİ bünyesinde sayaç okuma görevi yapan işçiler ve TARİŞ işçileri hem kendi sorunlarını gündeme getirmek hem de Tekel işçilerine destek vermek için eyleme katıldı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ve beraberindeki bir grup konfederasyon üyesi, işçilerin yanına geldi. Evren, burada yaptığı açıklamada, Ankara Valiliğinin Kızılay ve TÜRK-İŞ binası çevresinde aldığı güvenlik önlemlerini eleştirdi.
Evren, ”Sanki bu bölgede sıkıyönetim var. Sanki darbe oldu. Tekel işçileri, biz, bu ülkenin insanı değil miyiz” diye konuştu.

Evren, TÜRK-İŞ başta olmak üzere bütün işçi ve memur konfederasyonlarının başkanlarını, sendika yöneticilerini işçilere sahip çıkmaya çağırarak, ”Barikatın önüne gelin ve hep beraber istediğimiz yere gidelim” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de işçilerin kendi yuvaları olan TÜRK-İŞ’e sokulmamalarının doğru olmadığını ifade ederek, ”Sadece bir gün eylem yapıp gideceklerdi. İçişleri Bakanı’nı göreve çağırıyorum” dedi.

1238890cookie-checkTürk-İş önünden uzaklaştırıldılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.