“Türkiye ile aramızı bozmak isteyen dış güçler var”

Eski Başbakanlardan Hakkı Atun, KKTC ve Türkiye’yi hedef alan bu yaklaşımı provokasyon olarak niteleyerek, açılan pankartları kınadı. Ülkeyi, 15 Temmuz’da Rumların düştüğü duruma düşürmek isteyen güçlerin, en çirkin şekilde bir oyun sergilediklerini vurgulayan Atun, “bu dıştan yönetilen bir durumdur. Bizi aptalca kullanan bir politika izliyorlar. 5. Kol mu dersiniz, 6. Kol mu dersiniz bilmiyorum. Bundan daha önemli bir konu düşünemiyorum. Hükümet ve Cumhurbaşkanı derhal gereken önlemi almalıdır” diye konuştu.

Eski Başbakanlardan Hakkı Atun, ülkede pankart tartışmasıyla başlayan ve Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımını körükleyen yaklaşımı Haberdar Gazetesi’ne değerlendirdi. Bundan daha önemli bir şey olmayacağına dikkat çeken Atun, ilk kez böyle bir durumla karşılaşıldığını söyledi.

“GEÇMİŞTE HİÇ OLMADI”

Geçmişte bu tip olayların hiç yaşanmadığını kaydeden Hakkı Atun, bir fikir ayrılığı dahi olduğunda karşılıklı sevgiye dayalı bir biçimde, kapalı kapılar ardında çözüldüğünü ifade etti. “Böyle şeyleri ortaya dökmek ve bu tür bir üslup kullanmak akıldan yoksun olunduğunu gösterir” diyen Atun, ülkenin, 15 Temmuz’da, Rumların düştüğü duruma düşürülmek istendiğini vurguladı.

“ÇİRKİN BİR ŞEKİLDE BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Atun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir arkadaşımızın, yıllar önce öngörüyle söylediği ve bizim ‘hadi canım’ dediğimiz bir durum gerçek oldu. En çirkin ve en iddialı bir şekilde bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu dıştan yönetilen ve bizi aptalca kullanan bir politika. 5. Kol mu dersiniz, 6. Kol mu dersiniz. Bu duruma nasıl dur denecektir, bunu merak ediyorum”

“DEVLETİN GÖREVİ SADECE GÖRÜŞME YAPMAK DEĞİL”

Bu duruma ‘dur’ demek için hükümete ve Cumhurbaşkanına çağrıda bulunan Atun, “Bundan daha kötü bir durum düşünemiyorum. Bu konunun hükümet ve cumhurbaşkanı tarafından ele alınmasını bekliyoruz. Devletin işi sadece Cenevre görüşmesi yapmak değildir. Akil adam olarak bu konuda açıklama yapması gerekir. 6. Kolun kullanımına girmek, halkımızı darmadağın etmek, ülkeyi bir tarafa çekmek için uğraşmak kabul edilir bir şey değildir” dedi.

“TÜRKİYE’DEN BAŞKA ASILACAK DALIMIZ MI VAR”

Birbirine böylesine çirkin sözler kullanabilen kişilerin akıldan yoksun olması gerektiğini yineleyen Atun, Rum Tarafının dahi böyle sözler söylemediğini ifade etti. Atun sözlerini şöyle sürdürdü: “Rum’un, terbiyeye sığdırıp söyleyemediği, uluslar arası diplomasiye sığmayan sözleri biz birbirimize sarf ediyoruz. Türkiye’den başka asılacak dalımız mı var? Kim bizi tanıyor? Kimden yardım isteyebiliriz Allahaşkına? Bu beyefendilere söyleyecek söz bulamıyorum. Olacak şey değil!”

“BUNUN MÜSEBBİBLERİ BULUNMALI”

İki ülke arasında yaratılmaya çalışılan durumun 50 yıldır süren milli davaya sığmadığını açıklayan Hakkı Atun, “bu 50 senedir süren bir milli davaysa, binlerce şehit verdiğimiz bir davaysa, bu izah edilebilecek bir durum mu?” diye sordu.

Ülkeye çeki düzen vermenin vakti geldiğine ve bu olayın müsebbiplerinin bulunması gerektiğine dikkat çeken Atun, “hiçbir şey bu kadar ucuzlaştırılmaz, bu kadar adileştirilemez” ifadesini kullandı.

“BUNDAN DAHA ÖNEMLİ KONU YOK”

Atun, Anavatan ile yavru vatan arasında yaratılmaya çalışılan kutuplaşmadan daha önemli bir şey olmadığını düşündüğünü kaydettiği sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan daha önemli bir konu düşünmemekteyim. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin.”

1520830cookie-check“Türkiye ile aramızı bozmak isteyen dış güçler var”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.