Türkiye OECD’nin en ucuz altıncı ülkesi

Türkiye’de değeri 100 YTL olan bir mal ve hizmet sepeti için, İsviçre’de 206, Norveç’te 197, Danimarka’da ise 190 YTL’ye alınabiliyor.


OECD tarafından tüketici fiyatları baz alınarak hesaplanan “karşılaştırmalı fiyat düzeyleri” çalışmasının Mart 2006 sonuçları açıklandı. Buna göre OECD’nin en pahalı ülkesi İzlanda, en ucuz ülkesi de Macaristan oldu. Türkiye’nin ise en ucuz altıncı ülke olduğu belirlendi.


EN PAHALI İZLANDA


Satın alma gücü paritelerine göre Türkiye ile en büyük fiyat farkı, OECD’nin en pahalı ülkesi olan İzlanda arasında bulunuyor.


EN UCUZ ÜLKELER


OECD ülkeleri içinde satın alma gücü paritesine göre en ucuz ülkeleri ise Meksika, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya ve Macaristan olarak belirlendi. Türkiye ise OECD’nin en ucuz altıncı ülkesi konumunda bulunuyor. Buna göre, Türkiye’de 100 YTL’ye alınabilen bir mal ya da hizmet için Meksika’da 97 YTL, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya’da 83, Macaristan’da ise 82 YTL ödemek yetiyor.


OECD’de Malların Fiyatları



TURİZMDE RAKİP ÜLKELER


Türkiye’ye en fazla turistin geldiği OECD ülkelerinden Almanya, Hollanda ve İngiltere’de için avantajlı konumda bulunuyor. Türkiye’de 100 YTL’ye alınabilecek bir mal Almanya’da 150 YTL, İngiltere Hollanda da ise 147 YTL düzeyinde bulunuyor.


Türkiye’nin özellikle turizmde rakip ülkeler olan ve Akdeniz çanağında yer alan Yunanistan ve İspanya’ya göre de ucuz konumda olduğu belirlendi. Türkiye’de 100 YTL olan bir mal ve hizmet sepetinin değeri Yunanistan’da 123 YTL, İspanya’da ise 126 YTL düzeyinde bulunuyor. (ANKA)


 


 

1030230cookie-checkTürkiye OECD’nin en ucuz altıncı ülkesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.