Türkiye WTM’da boy gösterdi…

Londra Turizm Fuarı başladı. 7-10 Kasım günleri açık olacak WTM’de bu yıl 5 bin şirket 47 bin sektör çalışanıyla tanıtım yapıyor. Ayrıca 3 bin gazetecinin de görev yaptığı belirtildi. Uzmanlar WTM’de 1.5 milyar sterlinlik iş anlaşması yapılması beklediğini belirtiyor…

WTM’de Türkiye pavyonu en çok ziyaretçi alanlar arasındaydı

EN BÜYÜĞÜ TÜRKİYE PAVYONU

Bu yıl WTM’de en büyük pavyon yaklaşık 1000 metrekare alanla Türkiye’ye ayrıldı. Türkiye’den bakanlık ve özel sektör temsilcileri, dernekler, hoteller, tatil köyleri, havayolları ve turistik şehirlein belediye temsilcilerinden oluşan kalablık bir grup WTM’de yer aldı.

Turizm Fuarına Tanıtma Genel Müdürü C. Güven Taşbaşı ve Türkiye’nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu basın toplantısında

BASIN TOPLANTISI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılmadığı WTM Turizm Fuarına Tanıtma Genel Müdürü C. Güven Taşbaşı, birçok Milletvekili ve sektör temsilcileri katıldı.

WTM’in ilk gününde yapılan basın toplantısında Taşbaşı, Türkiye’nin WTM’e önem verdiğini belirterek Türkiye’nin dünya turizminde 7’nci ve dünya turizm gelirlerinde 9’ncu sırada olduğunu söyledi.

Küresel krize rağmen Türkiye turizminde yılın ilk 9 ay verilerine göre yüzde 11 bir artış gerçekleştiğini aktaran Taşbaşı yıl sonunda 31 milyon turist ve 23 milyon dolar turizm geliri beklentisinde olduklarını açıkladı.

Taşbaşı, Türkiye turizmini kültür ve kongre turizmi başta olmak üzere çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirterek Türkiye’de en çok misafirseverliğin ilgi cektiğini söyledi.

LİVEPPOOL İLE İŞBİRLİĞİ

Taşbaşı, bakanlığın Liverpool Futbol Kulübü ile “resmi destination” anlaşması yaptıklarını da basın toplantısında açıklayarak bu işbirliği ile Liverpool taraftarlarına Türkiye’yi tanıtma fırsatı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Basın toplantısına katılan Liverpool Futbol Kulübü Pazarlama Müdürü Graham Bartlett de takım olarak İstanbul’da iyi ve heyecanlı anıları olduklarını vurgulayarak, bu işbirliğinin aynı heyecanla karşılıklı yarar sağlayacağını belirtti.

WTM’de Kültür ve Turizm Bakan ve Londra Müşavirliği yetkilileri İngiltere’den Türkiye ve Kıbrıs’a en çok yolcu taşıyan havayollarından Pegasus’un standını gezdi

İNGİLTERE PAZARI ÖNEMLİ

Türkiye’nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu da İngiltere pazarı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 2011’i krize rağmen başarılı bir yıl olarak yorumlayan Tuyluoğlu, İngiltere’den Türkiye’ye giden sayısının son on yılda 3’e katlanarak 2.6 milyon turiste ulaştığını söyledi. İngiliz turistlerde geçen yıl yüzde 10 artış bu yıl da yüzde 3 eksilme yaşandığını anlatan Tuyluoğlu, bu eksilmeyi en az Türkiye’nin yaşadığını belirtti.

Yapılan araştırmalarda Türkiye’ye tekrar gitmek isteyen ve memnuniyet duyanların oranlarında ciddi artış olduğunu aktaran Tuyluoğlu, yapılan çalışmalarla Türkiye’de 3’ncü sırada olan İngiltere pazarının (Türkiye, İngiltere’de ‘de 5’nci sırada) daha da geliştirileceğini sözlerine ekledi.

KUZEY KIBRIS PAVYONU DA GÖZ DOLDURDU

WTM Londra Turizm Fuarı’nda Türkiye pavyonu yanında yer alan KKTC pavyonu da göz doldurdu. Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in de katıldığı fuarda KKTC, 161 metrekarelik bir stantta yürütülecek faaliyetlerle tanıtılıp, pazarlanıyor.

Cyprus Premier ve çalışanları

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in de katıldığı KKTC standında Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KIT-REB), Kiralık Araç İşletmecileri Birliği (KAİB), Karpaz Eko Turizm Birlikleri, İngiltere’de Kuzey Kıbrıs’ı pazarlayan 11 İngiliz tur operatörü ve Pegasus Havayolları yer aldı.

DİĞER FOTOĞRAFLAR

Türkiye’nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu ve Büyükelçi Ünal Çeviköz fuarı gezerken

Fuarda Avrupa’nın kapısı Türkiye’ydi…

839220cookie-checkTürkiye WTM’da boy gösterdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.