Türkiye'den Çin'e ABD'nin 4 katı yardım

Amerikan yönetimi ise geçen hafta, Çin'in güneydoğusunu yerle bir eden depremin kurbanları için 500 bin dolar tutarında acil yardım yapacağını bildirmişti.


Dışişleri yetkilileri, paranın havale edildiğini belirtti.


Türk Kızılayı da depremden bir gün sonra yardım çalışmalarını ele almak üzere iki uzmanı Pekin’e göndermişti. Çin’in Sichuan eyaletinde deprem sonrası kurtarma çalışmaları ise sürüyor.


ÖLÜ SAYISINDA ENDİŞE


Ölü sayısının 22 bin 69’u bulmasına rağmen, bu sayının artacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Çinli yetkililer önceki gün yaptıkları açıklamada, ölü sayısının 50 bini bulabileceğini belirtmişti. Depremin merkez üssüne yakın Hanvang ve Şifan kasabalarında binaların çoğu yıkıldı. Yıkılmayanlar ise oturulamayacak durumda. Duvarlarda bir karış genişliğinde çatlaklar bulunuyor. Kurtarma çalışmaları esas olarak Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından sürdürülüyor.


Artçı sarsıntıların devam etmesi kurtarma çalışmalarında zorluklara yol açıyor. Halen enkaz altından ceset çıkarılıyor. Hanvang kasabasındaki Donfang jeneratör fabrikasının enkazını kaldırma çalışmaları Hong Kong ve Tayvan’dan gelen ekipler tarafından yürütülüyor. Hong Konglu bir deprem uzmanı, fabrikanın enkazından 300 ceset çıkardıklarını, 180 kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

1059590cookie-checkTürkiye'den Çin'e ABD'nin 4 katı yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.