Türkiye'nin mucizesini anlattı

Macaristan medyası üç günden bu yana Türkiye'nin hem İsviçre, hem de Çek Cumhuriyeti maçını son anda attığı gollerle kazanmasını konuşuyor.


Yapılan canlı televizyon programlarında, Fatih Terim'in kaybetmeye tahammül olmayan çok inatçı bir karakteri olduğu, bu karakterini futbolcularına da aşıladığı konuşulurken, 1980'li yılların başında Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan, daha sonra ise Fenerbahçe ve Altay takımlarını çalıştıran efsanevi Macar hoca Kalman Meszöly, Macar medyasına Türkiye'nin mucizeyi nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.


Kalman Meszöly, hem görsel medyaya, hem de yazılı basına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk maçta Portekiz'e yenilmesine çok üzüldüğünü, Türkler'in kalitesini sahaya yansıtamadığını bu nedenle yenildiğini açıkladı.


Meszöly, “Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti maçı öncesi telefonla Fatih Terim'i arayarak, maçın penaltılara gitmeyeceğini söyledim” dedi.
Meszöly, Fatih Terim'in mükemmel bir hoca olmanın yanı sıra çok iyi bir psikolog olduğunu, kendi inatçı karakterini futbolcularına aşıladığını, tam bir takım ruhunun oluştuğu Ay-Yıldızlı ekibe gelen fantastik taraftar desteği ile maça 12 kişi çıktıklarını, bu nedenle Türkiye'nin şu an çeyrek finalde olduğunu açıkladı.


Macar hoca, Türkiye'nin Hırvatistan karşısında da Çek Cumhuriyeti maçının ikinci yarısındaki futbolunu sahaya yansıtması halinde yarı finale çıkacağını söyledi.


Kalman Meszöly, Türkiye'nin çeyrek finale çıkma mucizesini ise “Mükemmel takım ruhu”, “Fatih hoca mükemmel bir psikolog olarak takımını maça hazırlıyor ve onlara kendi çocukları gibi davranıyor”, “Maçı hiç bir zaman bırakmıyor”, “Nihat Kahveci gibi klas bir forvetleri var” ve “Fantastik bir taraftar topluluğunun desteği onları ileri itiyor” şeklinde açıkladı.


1061350cookie-checkTürkiye'nin mucizesini anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.