Türkiye’nin traji-komik halleri – 2014’e kısa bir bakış

İşte sizler için 2014’ün son günlerinden, kronolojik ve bilimsel olmayan seçmeler.
•Türkiye’de bir üniversite, ülke koşullarına uygun bir yalan makinesi projesi üzerinde çalışıldığını açıkladı. Üsküdar Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘Biz Türk kültürüne uygun yalan makinesi geliştireceğiz. Çünkü onların ölçeğine göre yalan denilen şeyler bizim için doğal olabilir’

ProfesörTarhan, projenin hayata geçirilmesi için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile kalkınma ajanslarından destek beklediklerini belirtti ve makinenin kültürel boyutlara uygun olmasına dikkat edeceklerini vurguladı.
•Partisinin Ankara il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu “Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız” Davutoğlu, 17-25 Aralık operasyonlarının ‘yolsuzluk operasyonu’ olmadığını da söyledi ve “yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla ve komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız”diye ekledi.
•CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin din iman adına soyulmayı hak etmediğini söyledi. AKP’li 4 bakan hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak Pazartesi gününe ertelemesine tepki gösteren CHP lideri, “Eğer parlamento, eğer milletvekilleri, eğer hükümet, eğer Başbakan siyaseti kirlerinden arındırmak istiyorsa soruşturma komisyonuna kimse müdahale etmemeli” dedi.
•CHP’nin Kocaeli İl Teşkilatının parti binasına astığı yolsuzluk konulu afişler polis baskınıyla indirildi. CHP daha önce de benzer afişler için diğer illerde tabela aramış ama bulamamıştı.
•17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerinden İçişleri eski bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ile İranlı işadamı Rıza Sarraf’ın ortağı Abdullah Habbani’nin el konulan para ve altınları iade edildi. Soruşturmaya gerek olmadığı yolundaki mahkeme kararı ardından paralar faiziyle geri verildi.
•Konya’da bir törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu maddesine göre M.E.A. hakkında dava açılırsa Cumhurbaşkanı’na hakaretten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Başbakan Davutoğlu mahkemenin kararını destekleyerek ‘”Herkes cumhurbaşkanlığı makamına saygı duymalı” diye tepki gösterdi.
•Fransız komedisi “Nuits de Noces”den uyarlanan Cibali Karakolu adlı oyundaki fahişe rolüne sansür uygulandığı iddiası, devlet tiyatrolarına müdahale tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Aynı oyundan daha önce de “Hep hükümet mi soyacak?” cümlesi çıkarılmıştı.
•İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz bombası nedeniyle bir gözünü kaybeden belediye işçisi Muharrem Dalsüren’in 100 bin liralık tazminat talebini, “Her makul insanın alacağı tedbirleri almadan, olayların merkezine doğru gittiği açıktır” diyerek reddetti. Olay sırasında bölgede bulunan Mobesa kameralarının da çalışmadığı anlaşıldı.
•Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğum kontrolünü ihanet diye tanımladı. ‘Bu ülkede yıllarca bir doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler” diyen Erdoğan, evli çiftlerin ideal çoçuk sayıları konusunda da “bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim” yorumunu yaptı.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum kontrolünü ihanet olarak tanımlayan sözlerinin ardından Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği, “Doğum kontrolünün neden ihanet olarak algılandığını anlamak mümkün değildir.” açıklamasında bulunarak, Erdoğan’ın “kürtajı cinayet olarak görmesine rağmen doğum kontrol yöntemlerinin ihanet olarak algılanmasını anlamadıkları”nı ifade etti.
•Ülkeye ziyareti sırasında konuşan Başbakan Davutoğlu, “Makedonya’da ne kadar Türkçe konuşan hane varsa bir Türk bayrağı, Türkçe sözlük ve Kur’an-ı Kerim vereceğiz”
•Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TÜBİTAK Bilim Ödülleri ödül töreninde Harf Devrimi’ni eleştirirken dile getirdiği “Türkçe ile felsefe yapılmaz” sözlerinin, 2012 yılında yaptığı bir konuşmayla çeliştiği ortaya çıktı. Erdoğan o zamanki konuşmasında “Zaman zaman söyleniyor; Türkçe ile felsefe yapılmaz” demiş ve “Bunların tamamı ırkçılık kokan açıklamalardır aslında, ırkçılık ihtiva eden bir düşünüştür” diye de eklemişti.
•Avrupa Birliği üyeleri ve aday ülkeler arasında gerçekleştirilen öğrenci değişim projesi olan Erasmus’u ‘cinsellik peşinde koşturan ahmaklar sürüsü yetiştirme projesi’ olarak tanımlayan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın kızının Erasmus programı ile Paris’te öğrenim gördüğü ortaya çıktı. Kaplan daha önce de ‘Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ’nün yıkılması gerektiğini savunmuştu.
•Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, okul müdürlerine yılbaşı nedeniyle gönderdiği mesajda “Hıristiyanlık propagandası olan noel-yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim” dedi…

Mutlu bir Noel ve traji-komedisi daha az bir yeni yıl dileklerimle….

__________________

YAZARIN DİĞER YAZILARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
http://www.firdevstalkturkey.com/tr

1568810cookie-checkTürkiye’nin traji-komik halleri – 2014’e kısa bir bakış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.