Türkiye’ye tatil uyarıları artıyor…

İSVİÇRE’DEN TATİLCİLERE: DİKKAT


İsviçre’nin büyük tirajlı gazetelerinden Blick bugün ki başlığın da  “Türkiye tatilinden vazgeçelim mi? ”  Türkiye’de kuş gribi virusu tehlikeli boyutlarda yayılmaya devam ediyor diyerek tatilcileri uyardı.


Gazete haberine şöyle devam etti;


“İnsan hayatını tehdit eden öldürücü virus H5N1 doğu anadolu’dan sonra şimdi başşehir Ankarada’da görüldü. Hastane’de yatmakta olan iki kardeşe kuş gribi teşhisi konuldu. Bir hafta önce Ankara’dan 1000 km uzakta olan Van şehrinde üç kardeş bu virustan ölmüştü. Açıklıkla görülmektedir ki virus çok hızlı şekilde yayılmaktadır. Virüs İstanbul’un Avrupa yakasındaki Küçükçekmece’ye kadar geldi…”


“Şimdi şu soruyu kendimize sormalıyız? Türkiye tatilinden vazgeçelim mi?” diyen gazete şöyle devam etti:


“Rus yetkililer Türkiye tatilini bu şartlarda tavsiye etmiyorlar. Biz bölgeye özel bir tim gönderdik ve Dünya sağlık organizasyonu ile devamlı kontak halindeyiz. Dünya sağlık Örgütü (WHO) bölgede durumun değiştiğine dair bir haber vermedi. Virusun kuşlar arasında hızla yayıldığına dair şu ana kadar bir bilgi yok. Virus henüz İsviçre’de görülmedi, ne zaman gelir bilinmiyor. İnsan’dan insana geçtiğine dair henüz bir isbat yok. Herşeye rağmen bütün insanlarımızı dikkatli olmaları için uyarıyoruz.”


RUSYA: SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜNÜZ


Rusya Sağlık Dairesi Başkanı Gennadi Onişçenko, kuş gribi vakaları nedeniyle Rus vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri yönünde uyardı. Onişçenko, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını içeren talimatnameyi imzaladığını söyledi.


Talimatnamede, kuş gribinden etkilenen ülkelerden Rusya’ya gelen kişilerin sağlık kontrollerinden geçirilmesi de istendi, ancak bunun nasıl olacağı konusunda detaylı bilgi verilmedi. Onişçenko, Rus vatandaşlarının özellikle Türkiye’nin doğu bölgesine gitmemelerinin son derece önemli olduğunu belirtti.


Öte yandan İran da Hakkari’deki Esendereyolu Gümrük Kapısı’ndan Türklerin ülkeye girişine izin vermedi. Bayram nedeniyle İran’a geçmek isteyen yüzlerce vatandaş, sınırdan geri çevrildi. İranlıların “Sizde kuş gribi var” diyerek alay ettiği öne sürüldü.


ALMANYA’DAN,UYARI 
 
Alman hükümeti, Türkiye’yi ziyaret edenlere kuş gribi uyarısında bulundu. Federal Tarım Bakanlığı’nın bir sözcüsü, bugün başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, Türkiye’ye gidenlerin dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, kanatlı hayvan pazarlarına gidilmemesi ve hayvanlarla temas edilmemesi uyarısında bulundu.


”En büyük tehlike yasadışı nakliyatlar” diyen sözcü, sınırlardaki kontrollerin uzun bir zamandan bu yana artırıldığını, AB’ye Türkiye ve diğer bazı Asya ülkelerinden kümes hayvanları ve hayvansal ürünlerin ithalatının da yasaklandığını hatırlattı.

1027610cookie-checkTürkiye’ye tatil uyarıları artıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.