Turizmciler Londra çıkarmasına hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ın da katılacağı fuar süresince Türkiye nin tanıtımı amacıyla kapsamlı bir kampanya yürütülecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 730 metrekarelik bir alanda katılacağı fuarda, Türkiye den 40 a yakın kurum ve kuruluşun standı yer alacak.

Muğla, Kapadokya, Antalya gibi destinasyonların yanı sıra birlik ve derneklere stand alanı tahsis edilen fuarda, geçen yıl olduğu gibi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti nin tanıtımı için de özel bir alan ayrılması bekleniyor.

Fuar sırasında Bakan Günay tarafından Türk ve yabancı basın mensuplarına yönelik olarak gerçekleştirilecek basın toplantısının ardından, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından İngiltere de faaliyet gösteren tur operatörleri ve seyahat sektörü temsilcilerinin de katılacağı bir kokteyl verilecek.

Ayrıca Bakan Günay ve Bakanlık bürokratları İngiltere pazarına yön veren tur operatörleri ile temaslarda bulunacak.

İngiltere pazarının yanı sıra, tüm dünyanın ilgiyle izlediği fuar sırasında Türkiye nin tanıtımı amacıyla kapsamlı bir kampanya yürütülecek.

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜĞÜ

WTM uluslararası seyahat ve turizm fuarı, ITB Berlin Fuarından sonra dünyanın en büyük ikinci turizm ihtisas fuarı sayılıyor.

Londra’nın Docklands bölgesindeki ExCel Fuar Alanı’nda açılan fuarda, 197 ülke ve bölgeden 5 bini aşkın firma yaklaşık 20 bin profesyonel turizmciyle faaliyet gösteriyor.

İlk gününde turizm alanında faaliyet gösteren dünyaca ünlü firmalar başta olmak üzere işadamlarının büyük ilgi gösterdiği fuar; Afrika, Asya, Amerika, Karayipler, Ortadoğu, Avrupa gibi başlıklar altında 16 ana bölüme ayrılacak.

KUZEY KIBRIS STANDI

“Avrupa ve Akdeniz” bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti standı yanında yerini alacak 236 m2 büyüklükteki Kuzey Kıbrıs standı, estetik ve işlevsellik arasında bir denge oluşturmak maksadıyla modern ve kullanışlı mobilya ile donatılacak.

Stand geçen yıl Kıbrıs’taki otantizmin etkisini yansıtmak için asma talvarı ve zeytin ağaçları ile dekore edilmişti.

FOTOĞRAF ALT YAZILARI:

– Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve beraberindeki konuk heyet

825660cookie-checkTurizmciler Londra çıkarmasına hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.