Turkcell Süper Lig’de 28. hafta görünüm

Lider Bursaspor’un, Antalyaspor’u yenerek puanını 61’e yükseltmesinden sonra Fenerbahçe, konuk ettiği ve şampiyonluk yarışından kopmamak için mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Kayserispor maçından, Gökhan Ünal ve Lugano’nun golleriyle 2-0 galip ayrılarak, hem şampiyonluk iddiasını sürdürdü hem de maç fazlasıyla 2. sırada bulunan Beşiktaş’ın 2 puan önünde 2. sıraya yükseldi.

Sarı-lacivertliler, Güiza’nın sakatlanması nedeniyle zorunlu değişiklik sonucu oyuna giren Gökhan Ünal’ın 33. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıyı bu skorla tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarının hemen başında 47. dakikada Lugano’nun kazandırdığı golle maçta 2-0’lık üstünlüğe ulaştı. Böylece, Kayserispor maçından 3 puanla ayrılan Fenerbahçe, lider Bursaspor ile puan farkını 3’e indiriken, 29. haftada Ankaraspor’dan alacağı 3-0’lık hükmen galibiyetle puanları eşitlemiş durumda.

Gol krallığı yarışında 18 gol ile ilk sırada bulunan Kayserisporlu Makukula bugün gol atamazken, ikinci sırada 12 golle yer alan en yakın rakibi Gaziantepsporlu Souza da haftayı golsüz geçirince aradaki 6 gollük fark korundu. Sıralamada beşinci sırada bulunan Fenerbahçeli Alex de bu maçta gol atmaya muvaffak olamadı ve 9 golde kaldı.

18 golün atıldığı 28. haftada, 13 gol ev sahibi takımlardan, 5 gol ise deplasman takımlarından geldi. Maçları ev sahibi takımlardan 5’i kazanırken, deplasman takımlarından ise sadece Gaziantepspor galip geldi. 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

Ligde dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ile puan durumu şöyle:

Ankaragücü-Beşiktaş……………………….(0 – 0)
Trabzonspor-Ankaraspor…………………….(3 – 0)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Denizlispor…(3 – 1)
Diyarbakırspor-Gaziantepspor……………….(1 – 3)
Manisaspor-Gençlerbirliği………………….(0 – 0)
Bursaspor-Antalyaspor……………………..(2 – 1)
Eskişehirspor-Kasımpaşa……………………(2 – 0)
Fenerbahçe-Kayserispor…………………….(2 – 0)

Turkcell Süper Lig’de 29. haftanın programı ise şöyle:

Gençlerbirliği-Bursaspor
Galatasaray-Diyarbakırspor
Beşiktaş-Trabzonspor
Ankaraspor-Fenerbahçe
Kasımpaşa-Ankaragücü
Denizlispor-Eskişehirspor
Antalyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Gaziantepspor-Manisaspor
Kayserispor-Sivasspor

727150cookie-checkTurkcell Süper Lig’de 28. hafta görünüm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.