Tv’nin galibi Liberal Demokrat lider

The Guardian’a göre Nick Clegg dış politika konulu bu ikinci programda başarılı performansını sürdürdü, ancak Muhafazakarların lideri David Cameron ve İşçi Partili Başbakan Gordon Brown da aşağı kalmadı. Anketlerin ortalaması alındığında üç liderin başa baş olduğu, bazılarında Clegg’in az farkla öne geçtiğini vurgulayan gazete şu sonuca varıyor: İngiltere’de iki partili siyaset geride kaldı.

The Independent ilk tartışmadaki başarılı performansı sonucu Clegg’in diğer iki liderin saldırısına maruz kaldığına dikkat çekti. Gazete Clegg’in Avrupa Birliği’ne desteği nedeniyle karşılaştığı eleştirilere de yanıt verdiğini aktardı ve Liberal Demokrat liderin dış politika konusunda verdiği şu mesajı okurlarına duyurdu:

“Askerlerimizi Afganistan’a yetersiz malzeme ile göndermemeli, işkenceye ortak olduğumuz suçlamalarıyla karşılaşmamalı ve Irak’ı işgal etmemeliydik.”

The Times ise Nick Clegg’in halkla ilişkiler konusunda başarılı bir lider olduğunu kabul etmesine karşın politikalarını eleştirdi. Gazete; Liberal Demokrat liderin çevreye önem veren bir siyasetçi olmasına karşın nükleer enerjiye karşı çıkmasını, İngiltere’nin nükleer silahlarını yenilemesine muhalefet etmesini, ayrıca Afganistan ve Irak politikası konusundaki eleştirilerini yanlış bulduğunu aktardı.

The Financial Times ise Başbakan Gordon Brown’un dünkü tartışmada bazı kusurlarını itiraf ettiğini belirtti. Brown’un “Seçim televizyonda ne kadar popüler olduğumuz ile ilgili bir müsabaka değildir” sözleriyle, Cameron ve Clegg’e gönderme yaptığını, “Ekonomi ve dış politikadaki karneme odaklanın” diyerek ikilinin tecrübesizliğinin altını çizdiğini aktardı.

Muhafazakar eğilimli The Daily Telegraph ise David Cameron’ın en başarılı lider olduğu inancında. Ancak anketlerdeki puanların birbirine çok yakın olduğunu da itiraf eden gazete, 6 Mayıs’taki seçimin sonucunu gelecek hafta yapılacak son televizyon tartışmasının belirleyeceğini belirtti. Ayrıca şu andaki anketlerin değişmemesi durumunda, seçimde hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken çoğunluğu sağlayamayacağını, ülkeyi on yıllardır görülmeyen koalisyon döneminin beklediğini dile getirdi.

831900cookie-checkTv’nin galibi Liberal Demokrat lider

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.