Uluslarası Kadın Kulübü Yardım Fuarı Cakarta’da ilgi gördü

Fuarda bir çok ülke kadınları tezgah açıp geleneksel ürünlerini sergilemek yanında satışa da sunarken yerli firmalar da fuara kendi ürünleri ile katılıyor. Fuarda her ülke satışlardan elde ettiği kazancın % 60 ‘ını çeşitli yardım kuruluşlarına iletmek üzere Fuar Komitesine bırakıyor.
Her yıl Fuara katılmaya çaba gösteren Türk hanımları bu yıl da Cakarta Türkiye Büyükelçiği şemsiyesi altında toplanarak fuardaki yerlerini aldılar. Türkiye’den gelen geleneksel ürünlerle tezgâhın başına geçtiler. İki gün süren fuarda vardiyalı olarak canla başla çalışan Türk hanımları Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştılar.

Türkiye tezgahında: lokum, pişmaniye, kuru kayısı, kuru incir, fındık-fıstık, şarap, Türk kahvesi, nar ekşisi, baklava gibi gıda ürünlerinin yanı sıra halı-kilim, havlu, bakır tabak, seramik tabaklar ile nazar boncuklu bilezik ve kolyeler başta olmak üzere çeşitli takılar, aksesuarlar da yerlerini aldı. Bu ürünlerin içinde en çok ilgiyi nazar boncuklu takı ve aksesurlar gördü. Türkiye nazar boncukları ile takı alanında neredeyse fuarda satış rekoruna koştu. Endonezyalı hanımların nazar boncuğuna bu denli yoğun ilgi göstermelerinin sebebi henüz tam olarak anlaşılamadı. Dikkat çeken diğer bir nokta ise özellikle Endonezyalı’ların Türk ürünlerini “halal” olarak nitelendirmeleri ve sunulan tadımlıkları gönül rahatlığı ile denemeleri ve satın almaları oldu.

Açılış günün de yalnızca VIP ‘a açık olan fuarı Cumhurbaşkanının eşi First Lady Ani hanım da gezdi.Türk standına da uğrayarak ürünler hakkında bilgi alan First Lady Ani Yudhoyono, birkaç nazar boncuklu takı seçti. Seçilip ayırtılan ürünler yardımcıları tarafından daha sonra satın alındı.

Fuarda, Hollanda peyniri ve Rus Votkası karaborsaya düşerken Almanların sattığı Nutella’ların son kullanma tarihi geçmiş olması nedeniyle satışdan kaldırıldı.Bu olaya kızan Alman ekip “bu yalnızca -best before- tavsiye edilen tüketim tarihidir .Bu tarihden sonra da bir kaç ay tüketilmesi uygundur, Almanya’dan ürün gönderirken bir hata olmuş, Fuar Komitesi satışı yasaklamakla bize haksızlık etti, artık bu fuara katılmayacağız” diyerek üzüntü ve sitemlerini dile getirdi.

Türk ekip Türkiye’den gelen ürünlerin çoğunu sattığı için fuardan mutlu ayrıldı.Türkiye’den gelen baklavaya en çok Kazakların itibar ettiği gözlendi. Bir kilo baklava 100 liradan işlem gördü. Büyükelçi Zekeriya Akçam’ın eşi Ayşe Akçam verdikleri emek ve desteklerden dolayı Fuarda emeği geçen tüm hanımları teşekkür ederek sonraki bir tarihte kahvaltıya davet etti.

Anı Hanım fuarda

Anı Hanım fuarda

1556960cookie-checkUluslarası Kadın Kulübü Yardım Fuarı Cakarta’da ilgi gördü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.