‘Çuvaldızını kendimize batıralım’

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı’nca 2006 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamberlere Saygı etkinliği düzenlendi.


Palmers Green’de St. Monica Hall Kisilesesi’nde pazar günü saat 14.30-15.30 arası düzenlenen güne Başkonsolos Bahadır Kaleli, Türk dernek temsilcileri ve 200’e yakın konuk katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Kaleli toplumun anlamlı günlerde biraraya gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirmesinin önemine değindi. Kaleli Peygamberlere Saygı gününü düzenleyen Din Hizmetleri Müşavirliği ve Diyanet Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.


Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak da, “Düzenlenen gün, saygısızca karikatürleri çizilerek kendisine haksızlık edilen alemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in ve bütün peygamberlerin rahmet ve barış mesajları yansıtılması açısından önemlidir” dedi.


“YALNIZ BİZ Mİ DOĞRUYUZ?”


Türkiye’den gelen Prof. Dr. Polat ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdemir günün önemine ilişkin kısa konuşma yaptılar.


Prof. Dr. Polat, gündemden düşmeyen karikatür olayı ve Müslümanlar’ın potansiyel terörist görülmesi konusuna değindi. Polat, Hz. Muhammed’in yolundan gidilmediği ve Müslümanlar’a özgü hoşgörünün gösterilmediğini vurgulayarak, “Karikatür ve terörist görme anlayışı bir provakasyondur. Bu provakasyonlar ne ilk ne de son olacaktır. Hz. Peygamber efendimiz bugün yaşasaydı olup bitenlere karşı sert tepki vermez hoşgörüyle karşılardı. Yaşananlarda yalnız biz mi doğruyuz? Müslüman olarak çuvaldızını kendimize batırarak özeleştiride bulunmalıyız” dedi.


Prof. Dr. Mehmet Özdemir de globalleşen dünyada toplumların içiçe yaşamaya başladığını belirterek Müslümanlar’ın davranış ve hoşgörüsüyle diğer toplumlara örnek olması gerektiğini söyledi.


Özdemir, “Sonradan Müslüman olanlar üzerine yapılan araştırmada Kur’anda yazılanlardan daha çok onun uygulayıcısı Müslümanların örnek davranışlarının din değiştirmede etkili olduğu saptandı. Müslümanlar hayatın her alanında bütün topluma iyi bir örnek olmalı” diye konuştu.


KIRMIZI GÜL DAĞITILDI
 
Türkiye ve Kıbrısta yapılan kurtuluş mücadelelerinde canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile İngiltere’de vefat edip burada defnedilen Kıbrıslı veya Türkiyeli Müslümanlar’ın  ruhuna ithaf edilmek üzere Mevlid-i şerif, ilahi ve kasideler okundu.


Canlı ebru sanatının da yapıldığı günde bütün konuklara peygamberin simgesi bir kırmızı gül ve içinde dini eğitim için CD-kitap bulunan hediye paketi dağıtıldı. 


FOTOĞRAF: Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak

790180cookie-check‘Çuvaldızını kendimize batıralım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.