Uzay Şairi Londra’da anıldı

“Kuzey Kıbrıs’ın yetiştirdiği, Uluslararası Şairler Akademisi tarafından “Milenyum Şairi” seçilen, iki kez Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gosterilen, ozan, şair, yazar, araştırmacı, KTC’nin eski yayın yönetmeni, “Uzay Şairi” Osman Türkay’ı anma gecesine KKTC Temsilcisi Kemal Köprülü ve şairi yakından tanıyan arkadaşları katıldı.

KKTC Temsilcisi Kemal Köprülü, Türkay’ın Kıbrıs’ın yetiştirdiği önemli bir isim olduğunu belirterek, “Kıbrıslı Türkleri dünyaya tanıttı. Küçük bir adadan dünya çapında bir edebiyatçı çıktı” dedi.

Temsilci Semra Eren-Nijhar’a Türkay’ı araştırdığı ve yaşamını kitaplaştırdığı için teşekkür ederek, “Sayın Eren-Nijhar önemli bir çalışma yaparak büyük şairin yeni kuşaklara aktarılması, tanıtılmasına katkıda bulunmuştur. Kendisine teşekkür borçluyuz…”

KTC başkanı Mustafa Gençsoy da KTC’nin Oxford Street’deki binasında Türkay ile uzun zaman geçirdiğini ve kendisini çok iyi tanıdığını belirterek, şairle ilgili anılarını anlattı. Gençsoy, Kıbrıs Rum Kesimive Yunanistan’da Türklere yönelik izolasyonu tek delen kişinin Türkay olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türke ait hiç bir şeye izin verilmeyen Rum Kesimi ve Yunanistan bu büyük şaire kapılarını açmak zorunda kaldı. Bu da edebiyatın gücü ve onun ne kadar iyi bir şair olduğunu gösteriyor…”

836180cookie-checkUzay Şairi Londra’da anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.